Nesli46 6+6 haftaligim doktora kontrole gittim çok şükür kalp atışını duydum ve yarın gel zeka testi yapıcaz kan alıcaz dedi o nedir acaba bilgilendirirmisiniz beni🤔
tugcesakzci Nesli46 ikili test mi demek istedi acaba? İkili test demek istediyse eğer bebekte down sendromu olup olmayacağının riskini belirten bir test fakat kesinlik içermez. Ama bunun için de haftan çok küçük 11 - 14. Haftalar arasında yapılıyor o
aslanprenses_ Nesli46 zeka testi mi? Öyle bir testmi mi var? Kan değerlerine filan bakmak istemiştir bence sadece.
gamzecgr Nesli46 hemogram bakicaktir ama yaptırın mutlaka düşük değeriniz varsa ona göre takviye baslatir ki bakarlar gebelik başında genelde zaten yapılması gerekiyor
angel4545 Nesli46 zeka testi ikili test olarak geçiyor da çok saçma şuan bunu demesi 12. Haftada yapıyorlar hadi bilemediniz 11.
Nesli46 tugcesakzci 5 hafta sonra kontrole gel dedi o tamam da yarın sabah kan ver dedi onu anlamadım bu haftalarda kan veren oldumu
tugcesakzci Nesli46 valla canım ben ilk kanlarımı 12ç haftada falan verdim heralde rutin kontroller ve ikili test yapıldı. O haftalarda kan testi yaptırmadım hiç ki zaten bilmiyordum senin haftalarında 10. Haftada öğrendim ben
aslanprenses_ Nesli46 kan tahlili yapacaktır takip için niye öyle diyorsun doktorun kan alacağız dediyse gitmelisin. Sadece zeka testi diye bir şey yok.
e_blue_sky_a Nesli46 ilk haftalar daha sık gidiliyor, komple tarama kan testleri yapılıyor. Doktora güvenmeyip kendiniz kararlar veriyorsunuz veya buradaki insanlara soruyorsunuz. Çok enteresan. Folik asit kullanıyor musunuz 400 mg, bu Çok önemli bu haftalarda
Nesli46 e_blue_sky_a enteresan olan ne hanım efendi 6 7 haftalarda kan alındığını ilk defa duydum sizlerdende alındımı diye sormak istedim ultrasondan zaten kontrol oldu bi sıkıntı yok dedi sağlıklı dedi😊
e_blue_sky_a Nesli46 enteresan gelen doktor gel demesine rağmen gitmeyim bari 12de giderim falan demişsiniz yanılmıyorsam ya da başkası mı yazmış bakmadım. Yani demem o ki doktor tıp fakültesi bitirmiş onun mu dediği önemli yoksa burda fikir veren mi
angel4545 e_blue_sky_a ben 12 dedim çünkü zeka testi denilen şey ikili test başka biseye bakacaktır muhtemelen fikir vermedim bu arada bilimsel bişey söyledim
e_blue_sky_a angel4545 anne karnında zeka ölçen Bi test yok. 12.haftada yapılan 2li tarama testi down sendromu gibi anomalileri tarayan Bi test, o da zaten risk taraması yapıyor tanı koymuyor. Bu haftalarda ise genel tarama yapılması gerekiyor a’dan z’ye herseye bakıyorlar tiroidden dvitaminine ne bilim demirden b12ye kadar
angel4545 e_blue_sky_a biliyorum biyologum ben bazı doktorlar dön sendromuna zeka testi diyorlar bunuda imikili teste bağlıyorlar tani koymadigini biliyorum tabiki nift testi ve amniyosentez yaptıran biri olarak dokotrun dedigi kelime yanlış olmuş onuda zaten dedim ben normal koşullarda planlı gebelikte zaten baştan yapılması gereken şeyler deidkleriniz ki bunu yapması için haftaya gelin demesine gerek yok dorek bakabilirdi B12 demir TSH a
e_blue_sky_a angel4545 beğenmiyor iseniz hemen değiştirin bence doktoru. Ben öyle yaptım en başında değişiklik yaptım. Ki doğuma Bi kaç gün kala bile doktor değiştirenler var.
AslanKadini Nesli46 bende 7 nci haftada gittim bebeğe baktı sonra kan istedi vitamin vs.. değerlerim için. Kafası karışıp zeka mı dedi acaba doktor 😀