Hilalbatu Merhaba ben halk eğitimde antrenörüm doğum iznine ayrılmak istiyorum ama doğum paramı alamayacak olmamdan korkuyorum doğum parasından yararlanabiliyor muyuz alan oldu mu hiç aramızda
Gamzeli63 Hilalbatu senin gibi ücretli öğretmenlik yapıyorum bende.bizde durum şu 32+0da doğum iznine ayrılırsan son 1 yıl icinde enaz 90 gün sayın varsa doğuma kadar olan süresini 8 haftayı sigortadan alabiliyorsun ama bizde doğumdan sonraki 8 haftalık süreci maalesef alamıyoruz
Hilalbatu gamzecgr bizim işçi veya memur haklarımız yok malesef saatlik para alıyoruz ve izin aldığımız günlerin parası kesiliyor sistem biraz değişik malesef rapor alırsam işten çıkarabilirler
Hilalbatu Gamzeli63 evet ücretli öğretmenlikle aynı haklara sahibiiz bizde neden diğer 8 hafta yok onu anlamadım
Gamzeli63 Hilalbatu normalde zaten mevzuata gore bizim 3 gün rapor hakkımız var ama fazlasını aldığımızda işimize son verme hakları var üstlerin çıkışımız yapılacağı için bu süre zarfında o sebepten dolayı diğer 8 haftayı alamıyoruz maalesef. Bu benim bildiğim tabi daha detaylı araştırma yapabilirsin sen
Hilalbatu Gamzeli63 teşekkür ederim ya iki aydır araştırıyorum kimse ney bir şey söylemiyor o yüzden ne yapacağımı şaşırdım
Gamzeli63 Hilalbatu rica ederim canım aklına birşey takılırsa sor tekrar bildiğim kadarıyla cevaplarım
buketsb Canım burada mısın bilmiyorum paranı alabildim mi, ben de bugün 32 haftalık oldum doktorum çalışamaz raporu verdi halk eğitim sıkıntı çıkaracak gibi , raporluyken işten çıkarabilirler mi