aysu-citak98 Kızlar yaklaşık 1 aydır gebelik şekerim çıktığı için takip ediyoruz fakat son 1 haftadır yükselmeye başladı dikkat ettiğim halde çok canım sıkılmaya başladı yarın kontrolüm var diyet yapıyorum çoğu şey yasak uyuyorum diyet listesine ama neden böyle anlamıyorum. Ne yapabilirim suan mesela açlık şekerimi ölçtüm açlıktan elim ayağım titriyor resmen ağzımın içi bir tuhaf açlık şekerim 116 çıktı anlam veremiyorum
minik_kurabiyeee aysu-citak98 şekerinizi yükseltecek herhangi bir şey yediniz mi öğlen yemeğinde ekmek pirinç patates paketli gıda veya şekerli herhangi bir şey insülin falan kullanıyor musunuz
acemii_annee aysu-citak98 takipleri nasıl yapıyorlar? dr bana insülin kullanmana gerek yok o kadar yüksek değil diyet yap dedi. ben bidaha kontrole gitmedim çünkü kontrolde sadece kilo ölçümü yapılıp diyet listesi yazılıyormuş. gitmem gerekir miydi acaba
Aayssee1323 aysu-citak98 diyet listenizi değiştirmelerini isteyin. 3 ayrı diyet listesi kullanmıştım.
Melike_4949 aysu-citak98 insülin kullanmanız gerekiyor haftamız büyüdükçe diyet tek başına yeterli gelmiyor ben insülin kullandığım halde sabah açlıklarim hala yüksek çıkıyor bakalım yarın kaç cikicak
aysu-citak98 minik_kurabiyeee Diyet listem var oma uyuyorum herşeyim sayıyla öğlen kuru bakliyat yedim 2 dilim çavdar ekmeği ve 2 kaşık yoğurt. 4 de ara öğünüm vardı kefir içtim diyet bisküvisiyle bu saat oldu bisi yemedim daha şimdi yemeden önce ölçtüm yüksek çıktı 1 haftadır ya açlık böyle çıkıyor yada tokluklarım yüksek çıkıyor neden böyle oluyor anlamadım çok fazla dikkat ediyorum tatlı ve 3 beyaz hayatımda hiç yok anlamsız şekilde dikkat ettiğim halde yükseliyor
minik_kurabiyeee aysu-citak98 anladım ama bakliyat olsun ekmek olsun onlarda yükseltebiliyor benimkini kuru bakliyat aşırı yükseltiyor mesela karbonhidrat oranı çok fazla olduğu için ekmeğin hiç bir türlüsünü yemiyorum sizdede belki de o yükseltmiştir yani maalesef şeker gerçekten çok zor iş kaçıncı haftadasiniz insülin falan kullanıyor musunuz
Hlycsr91 Ara öğün yapmaz ve kendinizi uzun süre aç bırakırsanız açlık şekeriniz yükselir. 2 saate bir birşeyler yemeniz yazım kuruyemiş gibi, yarım porsiyon meyve gibi, çiğ sebze gibi.
aysu-citak98 Hlycsr91 Ara öğün yapıyorum diyetisyene gidiyorum badem ve ceviz tüketiyorum ara öğünde ya 2 tane ceviz yada 7 adet badem yiyorum. Sabah 9 buçukta kahvaltı 11 buçukta ara öğün 1 buçukta öğle yemeği 4 te tekrar ara öğün 7 buçukta akşam yemeği yiyorum saatlerim asla şaşmıyor anlam veremiyorum
aysu-citak98 minik_kurabiyeee Kuru bakliyat balık tavuk et sebze serbest sebzelerden de yasak olanlar var dikkat ediyorum her gün farklı birşey pişiriyorum ekmekte kepekli ekmek olarak en düşük çavdar ekmeğinde şeker oranı dedi diyetisyenim 2 dilim ondan tüketiyorum olmadı tamamen bırakarak denicem birde yarın doktorumla konuşup insülinde henüz başlamadık takipteyiz bu gidişle yarın doktorum başlatır gibi geliyor bu sonuçları görünce
minik_kurabiyeee aysu-citak98 insülin başlaması daha iyi olur şeker daha zararlı işte bünyeden bünyeye çok değişiklik gösteriyor bende bulgur da yükseltiyor mesela ama başkalarinda aşırı yükseltmiyor deneye deneye ogrenceksiniz aslında onu
aysu-citak98 acemii_annee çapraz bakıyorum ben şekerime bugün sabah mesela yarın öğlen daha sonra aksam olarak. Yediklerime göre neden yüksek çıktığını doktor tespit ediyor tabi bu durumda hem diyetisyen hemde dahiliye yada endokrin doktoru ile irtibat halinde olmak gerekiyor. Bana da gerek kalmaz dedi ama bu gidişle gerek kalacak sanırım. Dikkat ettiğim halde diyet listesine uyduğum halde yükselmeye başladı
aysu-citak98 minik_kurabiyeee Sanırım başlayacak gibi geliyor bana da. Yarın belli olacak artık. Bisileri denerken de yüksek çıkması insanın canını çok sıkıyor çarpıveresim geliyor şeker cihazını birde acaba yanlış mı diye 2 farklı parmakta deniyorum 😞😞 ama sonuç aynı psikolojik olarakts etkiledi çok
Bbbsr aysu-citak98 ben hiç uymadım bu akşam mantı ve üzüm yedim ve cok cıktı şekerim doktora gidersem dşyet demiştim diye kızcak. Bi kaç gğn diyet yapıp öyle kontrol edicem bide yine düşmezse öyle gidicem
minik_kurabiyeee aysu-citak98 ayy evet öyle oluyor bugün bende öğlen makarna yedim dusuremiyorum şuan şeker cihazının markası ne evet yani makinadan makinaya fark ediyor anlıyorum onu ama parmaktan parmağa nasıl fark ediyor onu anlamıyorum kan aynı kan yani stres de çok etkiliyor😏
aysu-citak98 minik_kurabiyeee Bide canım bugün nasıl bisküvi pastası çekti anlatamam ağzımın suları aktı resmen bi tepsi olsa yicem ama düşünmemeye çalışıyorum. Optima benim şeker cihazımın markası bazen parmaklarda farklılık gösterebiliyor daha önce yaşadım 😂 Çok sinir bozucu bugün resmen dokunsalar ağlıcam
aysu-citak98 minik_kurabiyeee Migros ve file de tam tahıllı makarna var ondan alın normalden çok çok daha iyi
minik_kurabiyeee aysu-citak98 kız valla bende bugün aynı makarnaya aserdim dün de tatlı istiyodu canım ama tuttum kendimi bugün tutamadım 😂 optimaya yanlış ölçüyor diyolar makineyi mi degistirsen acaba yaaaa
aysu-citak98 minik_kurabiyeee yarına kadar geçmezse aşermem yarın yicem valla dayanamıcam resmen ağzımın suyu aktı ya nasıl canım istediyse doktora gidicem kontrolüm var yarın cihazı bi sorayım olmadı değiştiririm başka bir cihaz önerdi bize stoklardan kalkmış es değer olarak bunu verdiler
Sermec27 minik_kurabiyeee canım bende de gebelik şekeri çıkmıştı şimdi oğlum 28 aylık tam buğday ile makarna yapıp yiyebilirsin beni çıkarmıyordu o makarna 🥰
minik_kurabiyeee aysu-citak98 çokta fazla yeme bak yüksek şekerin zaten bugün ben düşürene kadar ne çektim haber et banada kaçıncı haftadasin birde