mrvkzykry Merhaba anneler, 38+2 deyim. Normal doğum seyrinde ilerliyor ama tabii son ana kadar nasıl gelişeceği belli olmaz. Etrafımda hep bu zamanlarda doğum yapan yapmış anneleri görünce benim doğumumda bugün olacak yarın olacak derken geçiyor zaman. Benim gibi 38. Haftasında olan annelere sormak istiyorum Doğum belirtileriniz? Bebeğiniz kanala girdi mi? Nst de sancılarınız çıkıyor mu? Çatı muayenesi oldunuz mu? Vee bebeğinizin şuanki güncel kilosu nedir? 👶🏻👶🏻
Melike_sevgi mrvkzykry 40+5 te hala bekleyen ben🥲🥲 sancı da var bebek de baş geliş ama açılma olmuyor ne yaptıysam da olmadı hayırlısı artık
Aysee1123 mrvkzykry 38+2 🦄 3 kilo 49 cm. Baş aşağı fakat kanalda değil henüz olsa doktorum söylerdi sanırım 😊 Çatı muayenesi olmadım çünkü doktorum yapmıyor
mrvkzykry Melike_sevgi maşallah 🧿 sanırım bende görücem 40 lı haftaları gibi gözüküyor 🤣 bebeğinizin şuanki güncel kilosu nedir? ve ne zamandır kanalda?
mrvkzykry Aysee1123 bir sonraki kontrolde muhakkak sor çünkü kanalın da katları var. Bebeğinin kaçıncı katta olduğunu öğrenmiş olursun😊 inşallah sağlıkla kavuşursunuz bebeğinize
Melike_sevgi mrvkzykry valla ben kesin 38 de doğururum dedim de olmadı bidaha büyük konuşmyacağım🥲 bebeğim hemen hemen 4 kg geçmiş de olabilir. 37. Haftadan beri doğum pozisyonunda üç defa çatı muayenesi oldum sancı vs çıkmadığı sürece sizde iyiyseniz zaten çatı muayenesi yapılmıyor. Benim sancım iki defa çıktı bi kere de ben iyi değildim diye baktılar
Hlycsr91 mrvkzykry inş canım, ama zaman yaklaştıkça hep kaygılarım artıyor acaba doğumda birşey olurmu, acaba sağlıklımı diye bir Sürü şey düşünüyorum. Sizde de böyle olmuşmuydu acaba :(
mrvkzykry Hlycsr91 düşünmez olur muyum sürekli düşünüyorum ama yapacak bir şey yok bir şekilde içimizden çıkacak öyle ya da böyle 😁 geçen gün çatı muayenesi oldum iptal oldum uzun bir süre normal doğum yapabilir miyim gerçekten diye sorguladım. Ama denemek istiyorum yinede yinede
mrvkzykry okk doğum anı gelip çatınca bile kanala giriyorlarmış bir anda önemli olan baş aşağı pozisyonda olması suan 🌸🩷
mrvkzykry Melike_sevgi Melike_sevgi maşallah 🧿 demek ki sizinkininde içeride keyfi yerinde 😁 biz anneler son günler çok sabırsızlanıyoruz. 4 kg yi geçtikten sonra doğum seyri de tamamen değişiyor. Bizimki 38. Haftada 3500 gr her Nst de sancılar da çıkıyor. 34 den beri kanalda daha neyi bekliyor bilmiyorum 😁 o değil çevredekiler de her gün arayıp soruyor ne durumdasınız diye doğurmadıkça stres oluyorum artık
Seymabc mrvkzykry 39+3 beklemedeyiz, nstde 50ye kadar çıktı bir kez sadece, bebek daha kanala girmedi, çatı muayenesi doktorum henüz yapmadı, bebiş 3,570 ☺️ Perşembe günü kontrolüm var tekrar bakalım
mrvkzykry Seymabc maşallah. 39. Hafta isteğe bağlı çatı muayenesi yapabilir doktor. Normal doğuma uygun musunuz onu öğrenirsiniz. doktorunuz yapmazsa bence söyleyin yapsın
Melike_sevgi mrvkzykry kız aynı durumdayız yaaa😂😂 artık ben telefonlara çıkmıyorum annem bile bugün sabahın köründe kızım doğurmadın mı yazmış sjsjsjjs ayrı şehirlerdeyiz diye kendisi doğumdan sonra gelecek her gün arıyor sancın yok mu nerde torunumun fotosu diye artık onlar hala doğmadı mı dedikçe kendime hadi sancılan hadi yapabilirsin diye teselli cümleleri kuruyorum😅
Merve4545 Benimki 39+2 geçen hafta salı doktora gittim hiç bı belirti yok sancı vb çatı muayenesi de yapmadı doktorum 41 ci haftaya kadar bekleriz dedi gecen hafta yarın kontrole gidicem bakalım ne dicek
mrvkzykry Merve4545 kilosu ne kadar oldu 41. Haftaya kadar bekleyip sonra kendileri mi başlatıyor doğumu nasıl ilerliyor süreç acaba
Mavij mrvkzykry Bugün 38 olduk çok bunaldım oturup ağlamak istiyorum yatmak kalkmak zor yardımcı olan yok her işi kendin yapmak zor kendimi çok yalnız hissediyorum, bebeğim önden gidiyor ultrasona göre 40 haftayı geçti.. 37de kontrole gittim 3500dü kilosu git gidede alıyor nasıl doğurucam bilemiyorum çatı muayenesi oldum doğurursun dedi doktor ama şimdi dahada kilo aldı ne olacak bilmiyorum nstde 2 sancım çıktı 60 civarları açılmam hiç yoktu moralim bozuldu oysa ağrı hissediyorum çok kısacası depresif moddayım hayırlı doğumlar hepimize 😞
mrvkzykry Mavij kıyamam sana hepimiz geçiyoruz bu depresif ruh halinden anımız anımızı tutmuyor. 37 haftadan bu yana kilosu 4 kilo olmuş olabilir. Normal doğuma uygun olman 4 kilo bebeği vajinal doğum yapabileceğin anlamına gelmeyebilir çok fazla zorlayabilir seni. Doktorunla bunu görüşüp sezaryene çevirmen her ikiniz içinde daha iyi olur belki. 🌸 uyuyamama konusuna gelirsek bende öyleyim sabah 6-7 ye kadar uyuyamıyorum artık uykusuzluktan bayılıyorum 🫣
Mavij mrvkzykry bu cuma kontrolüm var konuşacağım doktorla bebek iri canımı çıkarana kadar zorlamanın bir anlamı yok devlet hastanesi takipliyim gerek olursa özele geçiş yapacağımm Allah hepimize yardım etsin cidden hiç kolay değilmiş heleki bu son haftalar çok bunaldım çok bazen yalnış mı karar verdim acaba diyorum bebiş istemekle kafam çorba gibi açıkcası