yenianneaday Kızlar daha önce kürtaj olduğumda anestezi vermişlerdi ve yaklaşık 20 dakika sonra falan kendime geldim. Sezaryen doğumda verilen genel anestezi de kürtaj da verilen ile aynı mı bilgisi olan var mı?
Sedefkitir12- yenianneaday bende ilk gebeliğimde genel anestezi oldum 3.10 gece kızım doğmuştu 4 te ben odadaydım uyandırdılar ameliyathane iyiysen odaya cıkıcaz dediler öyle çıkarmışlardı biraz sersem gibiydim ama sonradan geçmişti suan 2.ye hamileyim spinal istiyorum
Nuresalo633 yenianneaday evet hemen hemen aynı ama kürtaj da az veriliyor doğum da aynı bir fark yok ben ikisini de oldum yaşadım
yenianneaday koomikbiranne0507 bir arkadaşım genel anesteziden yarım saat sonra uyandım hiç bir şey olmamış gibiydi dedi siz uyandığınız zaman nasıldınız barkodun etkisi devam ediyor muydu
koomikbiranne0507 yenianneaday evet bişey olmamış gbiydi ağrım vardı söyledim ağrı kesiciyi arttırdılar benim zaten sezeryan yerim değil omuzum ve göğüs kafesi kaburgalarım ağrıyodu çok onuda sonradan öğrendim bebek çıksın diğe baskı yapmışlar onun acısı vardı omuzlarımda ameliyat hanenin soğukluğundan tutulmuş tu 3günde iyileşmiştim ben ameliyattan sonrada herşeyi hatırlıyorum hiç narkoz etkisi yaşamdım
yenianneaday Sedefkitir12- neden ikincide spiral istiyorsun ben spinalde belden vurulan iğneden korkuyorum
Yasmin11 Bende boş gebelikten dolayı genel anestezi ile kürtaj oldum. 15-20 dk içinde kendime geldim. Yüzüm çok kızarmış ama doktorum öyle demişti. Anestezik bir maddeye alerjim varmış.. Uyandığımda ne acı hissediyordum ne de sonrasında bir ağrı sızı. Genel anestezi bir anlamda güzel gibi ama doğumda sanki bebek doğar doğmaz kucağımıza verseler o anki merakla insan genel anestezi altına girmek istemiyor gibi. 🫠 tabi o an ne olur bilemeyiz
yenianneaday Yasmin11 işte acaba doğumda verdikleri anestezi ile kürtajdaki aynı olur mu kendimize gelme süremiz falan
Cerennx yenianneaday korkulacak kadar bir acı değil aslında kendini rahat bırakınca bişey hissetmiyorsun
Sedefkitir12- yenianneaday bende genel olursam ya uyanamazsam korkusu oluştu heralde bitane daha varya geride bırakacağım onu düşünüyorum ☺️
1ciftyesilgoz Kürtajda sedasyon verilip uyutuluyor genel anestezi gibi ağır olmuyor uyanması,sonrası vs aynı değil . Genel anestezi de entübe ediliyorsun makineye bağlı nefes alıyosun. Sedasyonda öyle değil damardan bir ilaçla kısa süre uyku hali.