Merhabalar öncelikle rabbim herkese sağ salim evladını kucağına almayı nasip etsin biraz zorlu bir hamilelik süreci geçirdim önce deprem sonrasında enfeksiyon beyaz küre yüksekliği hastanede yatış enfeksiyon derken nihayet 38. Haftaya gelmiştik derken bir anda inanılmaz derecede kaşıntı başladı ilk etapta havaların aşırı sıcak olmasına bağladım duşla hafifletmeye çalıştım tabiki olmadı aşırı derecede artmaya başladı eşimin ısrarı üzerine doktoruma mesaj attım ve muayene etmem gerekiyor kolestaz olabilir bebek için tehlikeli bir durum dedi. Hemen muayene tahlil derken gebelik kolestazi olduğumu söyledi 38+6 da yatisim yapıldı hiç açıklığım yoktu suni sancı almaya başladım. Suni sancı ya herkes çok acı çekeceksin zor olacak desede yinede kabul ettim çünkü çatı muayenesinde çatının normal doğuma Uygun olduğunu söyledi doktorum suni sancı aldım ama bende gram sancı olmuyordu suni sancınin derecesini artırdılar ama benim yine ne sancım ne acilmam yoktu 8 saat açıklığa bakmak ve suni sancı almayla geçti ama artık benim tansiyonum düşüyordu ve bebeğin kalp atışları düşüyordu ebeler sezeryana dönmek konusunda beni ikna etmeye çalıştı ve ben son bir saat daha bekleyelim dedim ebem saatlercede beklesek bunun bana ve bebeğe zararı olmasından başka bir işe yaramayacağını söylediler en yüksek dozu vermelerini ve biraz daha deneyelim dedim çünkü bebeğin kalp atışları normale dönmüştü. Doktorum son yarım saat dedi ve beklemeye başladık tabi bende yine sancı açılma yok sadece tansiyonum düşüyordu. Doktorum son bir muayene etti ama ne yazikki acilmam yoktu ve artık bebeğin kalp atışları düşmesi ve benim tansiyon düşüklüğü sebebiyle mecburi sezeryana döndük belden iğne yapıldı hiç acımıyor bu arada korkmayın hemen uyuştu ancak tansiyonum dahaa da düştü o sırada mide bulantısı oldu bir ilaç verildi hemen düzeldi derken tansiyonum daha fazla düştü ve kendimden geçmeye başladım ismimi sesleniyorlar ilaç verdiklerini anlatıyor doktorum düzelecek diyor ama ben tepki veremiyordum çok uzun sürmeden ilacın etkisi ile düzeldi o sırada bebeğim dünyaya geldi doktorum iyiki sezeryana döndük bebeğin kordonu kopmak üzereymis dedi ve ben bu kez ağlamayan bebeğimi merak ettim o an çok kısa bir süre gösterip hemen bebeğimi yanağıma koydular o anın tarifi yok 😘🐣 ve bebeği götürdüler. Benim dikiş işlemlerim tamamlandıktan sonra odama alındım. Ve bebeğim geldi dünyanın en güzel duygusu Allah’ım isteyen herkese nasıp etsin ve sezeryan gerekiyorsa ısrarcı olmayın kızlar evet sezeryan sonrası biraz zor ayağa kalkmak yürümek ilk başta zor oluyor ve eğer bakacak kimse yoksa baya sorun çünkü bebeğinizle hemen ilgilenemiyorsunuz ancak sonu bebeğe kavuştugunuz an muhteşem o an herşeye değer rabbim herkese kolay doğumlar nasip etsin😘🥰