Leylalyla vazgeçtim anlatacağım. 😂 Bir gece oturuyoruz birşeyler hissettim karnımda bebek yer değiştirdi gibi oldu. Annemlere dedim ki ben yarın dogurcam. Benimle dalga geçtiler doğuma daha 1 ay var bu ne heves acele diye. Yok ben dogurcam dedim kalktım bir güzel saçlarımı düzleştirdim falan öyle uyudum. Sabahta devlet hastanesinde ki doktor da randevu, sağlık ocağında kan tahlilleri vardı verilecek. Gittim sağlık ocağına verdim tahlilleri, idrar tahlili verirken bı baktım nişan gelmiş. Orada ki hemşireye anlattım dedi ki nişan gelir gelmez doğum başladı diyemeyiz en iyisi doktorunla bı görüş. Özel hastanede ki doktora yazdım oda gel bı kontrol edelim dedi. Neyse devlet hastanesine gittim zaten amacım kontrol değil nst çekilmek çünkü ozel hatanelerde 100 lira aliyorlardi nst başına. Nstyi çekildim şans bu ya doktorda randevu saatim geldi geçti hala sıra bana gelmedi. İyi ki de gelmemiş 😅 eşime dedim zaten amaç nst çekilmekti nasılda çekildim kendi doktoruma gidelim dedim. Tamam dedi oda. Annemlerde 1 hafta önce memleketten geldi dedim hazırlanın özel hastanede ki doktor randevusuna daha var biraz gezelim oradan geçeriz. Aldık annemleri evden gittik gezdik tatlimizi yedik kahvemizi içtik oradan kendi doktoruma gittik kontrole. Doktor bi nst daha alalım dedi. Tamam dedik yatırdılar nst çektiler. Eşime de şaka yapıyorum bide doğuma aliyorlarmis beni falan diye. Esimde diyor ki yok ya en az 1 gün gecmesi lazim ameliyata girebilmen için falan diyor. Doktor baktı son çekilen nstye birde sabah çekilene baktı sancıların artmaya başlamış dedi. Bide elle muayene edeyim dedi. Hazırladılar beni, doktor muayene ederken eli bı soktu içeri çocuğun kafayı elledi. Dedi senin doğum başlamış yumurcak geliyor. E napicaz dedim. Seni acil ameliyata almamız lazım bebek iri normal doğum yapamazsın. Tamam ama beni genel anestezi yap dedim olmaz dedi. Ya doktor bey ben panik yaparım doğum anında bilincim açık olursa dedim kabul etmedi. Lokal yapicaz biz ayarlarız panik olursan dedi. İyi madem dedim. Odadan çıktık eşime diyorum ki doğuma alıyorlar beni. Eşim ilk bi şaka yapıyorum sandı. Sonra sekreter dedi ki evet Leyla hanımı doğuma alıyoruz eşimin beti benzi attı. Bende içten içe paniğim ama eşimi öyle görünce gülüyorum falan. Hemen hazırladılar beni. Oturttular tekerlekli sandalyeye götürdüler ameliyathaneye. Olaylar o kadar hızlı gelişti ki idrak etmeye vakit bulamadık. Tabi bilinmeze gidiyorum hafiften bu korku var. Ameliyathanenin kapısından girdim anestezi doktoru yüzümde ki ürkekligi fark etmiş olacak ki kolları açtı ooooo hoşgeldin taze anne dedi gülümseyerek. O an rahatladım biraz. Aldılar ameliyat odasına doktor dedi şimdi bir kaç iğne yapicam sakın hareket etme ve olabildiğince öne doğru eğil. Eğildim belimde hissediyorum birşeyler girip çıkıyor ama acı duymuyorum. İğneyi yaptı doktor yatırdılar beni masaya. Ekip çok iyiydi hepsinden Allah razı olsun. Benimle muhabbet ede ede yaptılar işlerini. Bi ara midem bulandı öğürmeye başladım dedim kusucam sanırım. B doktor dedi hemen hallediyoruz. Geçmedi dedim tekrar bı iğne yaptılar kafamı da nazikçe yana çevirdiler. Kusarsan sakın panik yapma bu gayet doğal bu durum dediler. Ama ikinci iğneden sonra geçti öğürme. Bir bebek aglama sesi bi anda herkes sevinçle maşallah bak şu tosuna dediler. Hemşirelerden biri bağırdı hocam 5300 kilo. Benim doktor bana dedi oh maşallah yılın tosununu doğurdun kız diye. Bi anda yasladilar yanağıma hemen fotoğraflar çekildi. Ama gerçekten de yanaklar var bi kocaman elma gibi tombul tombul 💞 sonra diktiler ameliyathanenin koridoruna çıkardılar beni. Az bekleticez seni burada dedi doktorlar. Tamam dedim ben. 10 dk geçti gecmedi koridords bekliyorum hala. Anestezi doktoru geldi yanıma dedi ki az önce bi bebek daha çıkardık 3200 kilo ama senin bebe bu bebeyi döver döver dedi gülüştük falan. Sonra hastabakicilar odaya çıkardı beni.
Bundan sonrasi biraz hüzünlü
Bekliyorum bebek gelicek odaya diye ama gelen giden yok eşim gitti bi geldi surat bes karış. Dedim ne oldu kötü bişey mi var. Doktorlar anlatacak simdi dedi, ben dedim bisi oldu kesin bebeğe bisi oldu. Yok hayatım demeye kalmadan iceri doktor girdi. Dedi ki bebeğin sağlığı yerinde sadece biraz amniyotik sivi kaçmış ciğere nefeste hirilti vardı birde sekeri cok düşük çıktı bu tarz iri bebeklerde olabiliyor ama onlem için küveze alicaz. E gorebilecek miyim küvezden once dedim. Ayarlamaya çalışacağız dedi gitti. Esime dedim hemen takil peslerine. Gitti peşinden bu sefer eşimde gitti gelmiyor. Ne bebek vsr ortada ne kocam anneme soruyorum noluyo diye yok bisi kizim diyo. Neyse bebeğimi acil küveze almışlar seker cok çok düşük çıkınca. Kuvezde baska hastanede. Esim aradi anlatti durumu dedim hastaneye girerken bari bi kare fotoğrafıni cek yavrumun. Tamam deniycem dedi. Hastaneye girerken saglik görevlilerinden rica etmis esim bebegi hic goremedi bi fotoğraf ceksem diye. Onlarda sağolsun izin vermisler hemen bi kate fotoğraf geldi. Allah’ım nasılda kara kara bakmış yavrum tam kameraya. Başladım ağlamaya. Ama durduramıyorum kendimi. 10 dk sonra eşim aradı. Dedi ki normalde kuvezde görmeye sadece belli gunler izin varmış ama sen hiç görmediğin için eğer anne kendini yarına kadar toplarsa senin için özel bir görüşme ayarlayacaklarmis dedi. Beni sardı bi umut heyecanı. Bir kac saat sonra hemşireler geldi kontrol için parmaklarımda bi hareketlilik var mi diye. Oysa ben coktan ayaklarimi oynatmaya başlamıştım. Sabaha kadar yavrumun resmine baka baka herşeyi olması gerekenden önce yaptım. Hemşireler bile çok şaşırmıştı. İri bebek doğuran birinin normalden daha gec toparlanması lazimken sen normale göre daha hızlı toparlandın falan diye. Gelen helal olsun diyo giden helal olsun diyo benim kafa küvezde ama. Sabah oldu kahvaltımı yaptım. Doktor geldi. Oooo hakikaten de doğruymuş. Haberlerini aldım çok iyi de gördüm seni istersen taburcu olabilirsin bugün dedi. Tamam dedim. Çıktım hastaneden jet hızla bebeğimin küvezde kaldığı diğer hastaneye gittim. Sagolsunlar oradakilerde çok yardımcı oldular. Tosuncuk koymuşlar bebeğin ismini. 😂 tosuncugun annesi siz misiniz valla maşallah hic beliniz agrimadi mi taşırken filan diye sordu hep hemşireler. Neyse bi girdim. Yavrum öylece savunmasız masum masum yatıyor küvezde. Geldigimi hissetmis gibi açtı gözleri baktı bana. O an.. ah o an
Eline dokundum, Yarabbim yumuşacık, sıcacık. Eşimle başladık ağlamaya. Cok sukur 5 gun sonra da kavuştuk birbirimize. Simdi 9. Ayı tamamladik çok şükür. 😻 Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin. 🙏💞