Herkese Merhaba
Öncelikle Rabbimize şükürler olsun miniğimi sağlıkla kucağıma aldım.
40+1 haftamızda açılmam olduğu ve bebeğim kanala girdiği için doktorumuz perşembe gününe yatışımı verdi.
Normal doğum çok istiyordum bunun için yürüyüş, merdiven inme çıkma, plates, hurma, bitkisel çaylar, kaz yürüyüşü vs ne varsa hepsini uzun zamandır yapıyordum.
Yatıştan bir gün önce çarşamba günü nişanım geldi ve gece ara ara sancım başladı.
Perşembe günü hastaneye yatınca en düşük ayarda suni sancı ile normal doğum maratonumuz başladı. Kasılmam olunca ıkınma egzersizleri yapıyordum geçincede deli gibi plates kaz yürüyüşü normal yürüyüş yaptım. Sık sık kontrole gelen ebe ve hemşireler açıklığımı ve bebeğin kanalda ilerlemesini kontrol ettiler.. Bu arada odamızda tabiki Meryem ana otuda vardı. 😄
Velhasıl yaklaşık 8 santim açıklığım oldu. Değil 5 dakika neredeyse 3 dakikaya kadar indi sancım sıklığım ve 1 dakika boyunca sürmeye başlamıştı. Nefes teknikleri ile sancımı hafifletmeye çalıştım ve gerçekten bana çok yardımcı oldu. Dua siparişlerim vardı hepsini mümkün mertebe yerine getirdim ve gerçekten Allah tüm bu sancıyı çekenlerin yardımcısı olsun çok zor bir süreçti nefes tekniklerini şiddetle tavsiye ediyorum..
Tabi benim açılmam ve sancılarım şiddetle devam edip çocuk kanalda milim ilerlediği için doğuma alınmadım. Artık hem yorulup hem de sürecin sabahı bulma ihtimalinden ötürü epidural istedim. Daha doğrusu teslim oldum çünkü suyum geldi bebeğin kanalda ilerlemesi için bazı hareketler önerdi ebe ve benim o hareketleri yapacak gücümde sabrımda kalmamıştı daha fazla sancılara dayanamadım.
Böylelikle epidural ile normal doğum süreci başladı.
Epidural aldım neredeyse 15 dakika sonra doğum sancıları geçti ve tatlı bir sarhoşluk geldi 😅
Yarım saat geçince ayağa kalkabilirsin demişti doktor ama ben 1 saat sonra bile ayağa kalktığımda yaprak gibi sağa sola yalpalanınca kendimi en yakın yumuşak zemine bıraktım.. Neyse epidural sersemlik ve tansiyon düşüklüğü yapıyormuş tabi omirilik içindeki sinire uygulandığı içinde ilk etapta yürüyüş, duruş bozukluğu olsada geçici bir durummuş. Karnımda kasılma olunca ıkınıyordum geçince çömelme hareketleri ve secde yapıyordum. Eğer bu şekilde doğumum yolunda gitseydi en doğru kararım epidural almak olacaktı çünkü tam bir prenses doğum. Net.
Ancak bebeğim ilginç bir şekilde kanalda ama doğuma alınmam için gerekli seviyeye gelmemekle birlikte milim ilerlemeside durmuştu. Suyum zaten hala geliyordu. Nst de bir iki kere kalp atımı bozuldu ama ben biraz daha beklemek istediğimi söyledim derken doktorum bana son bir saat dedi. Yani bozulma bir daha olursa hiç beklemem olmazsa da max bir saat beklerim dedi. Yaklaşık 10 dakika bile geçmeden bozulma olunca yani kalp atımı yavaşlayınca daha fazla direnmedim.
Ve zorunlu güzergah sezeryan.
Epidural yerinden spinal anestezi uygulandı ve çok kısa bir süre içinde doğumum oldu. Muhteşem bir his. Bence Allah’ın en büyük nimetlerinden biri olan bebeğimin önce sesini duydum sonra tentene temasımız oldu. Ameliyatım tamamlanıp odaya getirildikten sonrada kucağıma aldım 😄🌺
Ameliyat esnasında öğrendik ki bebeğim yüz üstü gelişliymiş ve normal doğum olamayacak kadar kordonu kısaymış. Doğduğunda yüzü zorlanmadan dolayı oldukça kızarıktı..
O günün gecesinde bağırarak ağlamamın sebebi ise sezeryan yanması oldu. Hem bebeğimi emzirmem gerekti hem de o kadar şiddetli yanmaya ağrıya ve yorgunluğa rağmen yürümem.
Sağolsun hemşireler seri serum bağladı bana 😅
Spinal çok baş ağrısı yapıyormuş olmaması için kahve iç dediler bende içtim. Baş ağrım gerçekten olmadı ama kahveden mi yoksa başka bir şeyden mi bilmiyorum. Ezcümle sezeryan olduğumun 2. gününde bu satırları yazarken hala desteksiz yürümekte zorlanıyorum. Karnımın altındaki dikiş yerleri ara ara yanıyor. Ağrı kesici almadan uyuyamıyorum. Her geçen gün daha iyiyim ve bir haftaya herşeyin düzeleceğini söylüyorlar.
Bebeğim sağlıklı ve benim için bu doğum hikayem hatırladıkça güleceğim bir macera oldu. Allah’a şükürler olsun. Olacakların en hayırlısı olmuş olandır diyerek sizlere güzel doğumlar diliyorum sevgili anneler 😊❤️