mrvkzykry Haftamdayım bugün muayenem vardı nst ye girdim ardından çatı muayenesi oldum. Normal doğum seyrinde ilerliyor yarım cm açıklık var. Bebeğin baya aşağı indiğini söyledi doktor. Ama çatı muayenesinde canım çok yandı. Normal doğum düşünüyorum ama bu muayene de böyle olduysam doğum anını düşünemiyorum 🤦♀️ ben mi abartıyorum kızlar normal doğum da her şeyi böyle hissedecek miyiz
kahvesever__ mrvkzykry epidural normal doğum yaparsanız hissetmiyorsunuz epidural uyuşturuyor her yerinizi
tugcesakzci mrvkzykry epidural düşünebilirsiniz hissetmemek için., gerçi o anlık sancı ile önemsemeyebilirsiniz. Fakat devlet hastanesine gidiyorsanız epidural isteğe bağlı vermeyebilirler
Kuantimo mrvkzykry benim de cok zor oluyor çatı ter döküyorum kirk doktor cagiriyolar yapmak icin.ama normal dogumda cati mati kapi bisey düşünmüyorsun zaten açıklık olunca cati katinda isler kolaylasiyor
Aysegulsayhar mrvkzykry ben epidural ile doğum yaptım 9 cm açıklığı vardı ve o kadar rahattı ki uyudum düşün yani sabah 6da ebem geldi açıklık 10 cm olmuştu ve doğum başladı çok rahat şuan 2bebeğime hamileyim inşallah epidural olur yine.
mrvkzykry Aysegulsayhar siz kendi isteğinizle epidural alabiliyorsunuz dimi doktorun insiyatifine kalmıyor bu durum?
e_blue_sky_a Aysegulsayhar ıkınma isteği nasıl oluyor epiduralde ıkınma az olursa yırtılma çok oluyor vs diyorlar
mrvkzykry tugcesakzci ahhh ilk doğum olunca her şey nasılda belirsizlik 🤦♀️🤦♀️ özele gidiyorum ama o an ki acı durumuna göre epidural isteyeceğim anlaşılan
mrvkzykry Kuantimo 😁😁 ahhh yaaa vallahi çok zor ya bazı kadınlar şöyle güzel böyle güzel hissetmedik acıtmıyor falan gibi güzellemeler olumlamalar yapıyorlar birde vallahi yalan yaa
tugcesakzci mrvkzykry benim de ilk doğum, hafif bir korku yok değil ama öylr böyle Bi şekilde doğacak sezeryan istemiyorum sezeryanın sonrası çok sancılı oluyormuş kişiden kişiye değişse de bakalım napıcaz nasıl yapıcaz 🤦♀️ tecrübesizlik zor gerçekten
mrvkzykry tugcesakzci sezaryen sonrası sancı durumu tamamen bünyeyle alakalı bir durum bence. Her iki ablamda sezaryen oldu birinin doğum sonrası çok zor geçmişken diğeri 1 günde ayaklandı hemen. Benim normal isteme sebebimde hemen ayaklanabilmek toparlanabilmek çünkü kolay kolay destek isteyebilecek bir yapıya sahip değilim bebeğimle canım yanmadan ilgilenmek istiyorum. Hayırlısı olsun inşallah 🙏
Aysegulsayhar kahvesever__ nasıl?? Kişiden kişiye değişir bence 1 yıl oldu doğum yapalı ama bel ağrım yok.
Aysegulsayhar e_blue_sky_a hayır öyle bişey yok, benim ebem çok iyi bir kadındı o ne derse yaptım, ıkın dedi tıkındım dur dedi durdum ve sonuç güzeldi çok dikişim yoktu ilk doğum olmasına rağmen.