Mutlubebekannesi Kızlar günaydın, ben şuan 29 haftalığım 32 haftamda doğum iznine ayrılacağım, ayrılacağım zaman doktoruma gidip rapor alıp iş yerine getirdiğimde benim çıkışımın verilmesi mi gerek parayı alabilmem için bilgisi olsun lütfen beni AYDINLATSIINN!
Melonicka Mutlubebekannesi hayır neden iş çıkışın verilsin? Zaten doğum parasını alabilmen için sigortalı çalışan olman gerekiyor. 32.hafta alacağın rapor ile raporlu sayilacaksin, yani nasıl ki grip oldugunda ise gidemediginde doktor rapor veriyor aynı mantık.
fizikcianne Mutlubebekannesi hayır neden çıkışın verilsin adı üstünde çalışamaz raporu alıyorsun. Sadece doğumdan sonraki iznini kullanacaksın üstüne fazladan izin eklenmeyecek 32 de ayrıldığın için o kadar
gamzecgr Mutlubebekannesi hayır tabi ki çıkış verilirse yararlanamazsin ilk çalışamaz raporunu işyerine iletiyorsunuz doğum olduktan sonra doktor tekrar istiharat raporu yazıyor onu da aynı şekilde işyerine veriyorsunuz ücret 2 parça halinde yatiyor
fizikcianne Melonicka bu doğum parası kendi mi yatıyor ben 32 de çalışabilir aldım 36 da çalışamaz aldım. Maaşla mı yatıyor ayriyetten başka bir yere mi yatıyor bilginiz var mi
fizikcianne gamzecgr bu doğum parası kendi mi yatıyor ben 32 de çalışabilir aldım 36 da çalışamaz aldım. Maaşla mı yatıyor ayriyetten başka bir yere mi yatıyor bilginiz var mi
Melonicka fizikcianne Google’a doğum parası diye yazarsanız daha kapsamlı bilgiye ulaşabilirsiniz. Nasıl hesaplanır? Nereye yatar? Ne zaman yatar? Gibi tum sorularınızın kesin cevabını bulabilirsiniz.
gamzecgr fizikcianne eğer 36 da izne cikcaksaniz almanız lazim tekrar çalışamaz ama 37 de cikcaksaniz yasal olarak otomatik izne çıkıyorsunuz eğer edevlete IBAN hesabınızi eklerseniz oraya yatar eklemezseniz Ptt ye adınıza yatiyor 💐
gamzecgr ezgy ilk aldığınz çalışamaz raporunun parası doğumdan sonra ki 2 hafta içinde doğumdan sonra alınan raporun parası da izin bittikten sonra ki 2 hafta içinde yatar genelde böyle
elifsen 32 den 36 ya kadar çalıştıysanız 4 haftalık izin doğum sonrasına aktarılacaktır ve 8+4 yani 12 haftalık raporunuz olacak doğum sonrası için ve ona göre para yatacak. 36 da izne çıkıp 38 de doğurdunuz diyelim 2 haftalık doğum öncesi rapor parası alacaksınız ve bu doğumdan ortalama 2 hafta sonra ptt ye adınıza yatar. Doğum sonrası raporunuzun bittiği tarihten sonrada o para yatacak. İş yeriniz bu süreçte sizi raporlu gösterecek asla çıkış yapmaması gerekiyor