Burcu09 Arkadaşlar merhaba 13 haftalık hamileyim bulantılarımla artık baş edemez oldum neredeyse kafayı yiyeceğin üstelik çalışıyorum ve butün hayatım etkileniyor.Psikolojim falan bozulmaya başladı ne yaptıysam çözüm bulamadım yardımcı olacak fikir verecek birileri varmı lütfen🙏🏼🙏🏼
selen8sefam Burcu09 haşlanmış patates çubuk kraker ye başka çözümü yok zaten ben doğurana kaşar kustum🤦
2kizannesi- Burcu09 Yanında çubuk kraker taşı çantanda, benim aşırı olmadı sadece sabahları uyandığım da oluyodu hemen çubuk kraker yerdim
Yesimmmm Burcu09 canım zencefil iyi geliyo diyolar ama ben 8. Haftamdan 26. Haftama kadar sürekli kustum hergün serum yedim banamısın demedi şuan 30 haftalık olduk arada kusuyorum ama eskisi gibi değil ne denediysem fayda etmedi rezene çayı bulantıya iyi geliyormuş haşlanmış patates iyi ama kabızlık yapıyo bi süre sonra onuda göz önünde bulundur ben halen kabızlık çekiyorum ama bana son zamanlarda fayda eden zofer ilacı oldu gebeliğimin başından beri kullanıyorum sabah akşam olarak alıyorum 12 saatte bir doktoruna sor bence iyi gelicektir eminim. Allah tüm darda kalanların yardımcısı olsun.
acemi primises plus zencefilli diye takviye edici gıda var. bana da doktırum önermişti. bir miktar iyi geldi tavsiye ederim. ama öncesinde doktoruna danış tabi
Beklenmeyenmucizem Burcu09 geçen bir arkadaşa yazdım aynısını sana da kopyalayım canım inş faydasını görürsün(ben 17 haftama kadar çektim canım hastanede yattım ne yediysem be içtiysem aynen çıkardım🙈🙈 hastanede yatarken diyetisyen geldi yanıma beslenmem hakkında konuştuk çok tatlı bir kızdı allah razı olsun onun sayesinde daha sonrası daha kolay geçti🤲🤲 canım bana anlattıklarını sana aynen yazıyorum sende kendine göre uygularsın benim sabahları çok oluyordu boş çıkarmayım diye su içiyordum zaten sabahları su içmek gibi bir alışkanlığım vardı ilk yanlışım o onun yerine bir dilim ekmek biraz beyaz peynir yememi söyledi hatta eşin hazırlasın sen kalkma dedi ben çalıştığım için evden çıkmadan yiyordum biraz dinlen sonra kahvaltını yap dedi bende iş yerinde yapıyordum yumurta peynir yeşillik zeytini fazla önermedi yağlı olduğu için en fazla 5 adet dedi gün içinde atıştırma olarak galate yedim o iyi geldi akşamları yemek yiyemiyordum sadce 3 hafta ekmek arası peynir domates iyi geliyordu bana onu yedim suyu asla bir seferde içme yudum yudum iç dedi ve yemeklerden yarım saat önce ve yarım saat sonra iç yemekle asla içme dedi ve ben yudum yudum içmeye başladım hiç içemiyordum su kokar mı bana hep kokuyordu🙈🙈 yemeklerden sonra mutlaka bş 20 30 dk yatmalısın dedi sağolsun eşim topladı hep masayı ben hep yattım😊 yağlı mideni bulandıran şeylerden bir süre uzak dur beslenmene çok dikkat et canım tuzlu atıştırmalar iyi gelir makarna pilav bunlar bana iyi geldi ilk bunlarla başladım yemek yemeye sonrasında çorba iyi gelir ve sık sık az az birşeyler ye havuç suyu iyi gelir ben direk kendisini yedim salatalık iyi geldi bana atıştırma olarak onları yiyebilirsin inş en kısa sürede geçer canım geçmiş olsun allah hayırlı doğumlar nasip etsin🤲🤲😊 inş faydası olur sana Polo naneli şeker en iyi dostumdu🙈🙈 rahatlatıyordu beni onu dene canım
Minikheyecan Ben haftalarca sadece sade makarna ile beslendim sırf kusmamak için. Sabahtan geceye kadar kusuyordum yetmemiş gibi uykudan uyanıp kusuyordum. Makarna kurtarıcım oldu belki sanada iyi gelir
BurcuY Burcu09 onzyd ilaç kullandım canım ancak o hafifletti bulantılarımı doktoruna danışıp kullanabilirsin ☺️
GamzeAltn Burcu09 canım türk kahvesi kokla sabahları aç karnına pişmemiş türk kahvesi ve yanında taşı miden bulandığında kokla bana iyi gelmişti
Burcu09 Teşekkür ederm çubuk kraker onzyd dramamine hap igne hiç birisi işe yaramadı ne yazıkki yine de teşekkür ederim 🙏🏼🙏🏼
umtfkmry Burcu09 ben de şuan 16haftalık gebeyim ama benim o kadar çok olmadı. Bulandığı vakit zencilli çay içtim. O da geçirmeyince zencefilli hap vermişti doktorum. Doktoruna da sıkça üstüne basa basa söylersen en etkili bi çözümünü bulur
Burcu09 umtfkmry teşekkür ederim çok söylüyorum ama hala etkili bir yol yok daha şimdi çıktım hastaneden bir sürü serum yedim ipne cabası zarar görmeyen yerım kalmadı artık me yazıkkı