Pukito Merhaba,hayırlısı olur inşallah sağlıkla gelir yavrunuz🌸
Ben de zorunlu sezaryen olmak zorunda kaldım yaklaşık 14 gün önce..Kendimi hep normal doğum için hazırlamıştım, egzersiz,pilates, yürüyüş aklınıza ne gelirse yaptım ta ki 37 ye kadar. Sonrasında kontol ve sezaryen 🤷 Ama şükrediyorum çünkü yavrumuzun suyu azalmıştı, Allah korusun bişey olabilirdi. Şuan iyi ki olmuşum diyorum. Süreç kolay diyemem çünkü baya ameliyat oluyorsunuz. Sonda takılması,belden iğne vurulması gibi durumlar hiç korkunç şeyler değil öncelikle bunu belirteyim🥰 sinek ısırığı gibi minicik şeyler ikisi de ve sonda takip cikarilmasi da aynı şekilde. Ben en çok ameliyathanede üşümüş olduğum için zorlandım. 2 battaniye 1 yorgan verdiler çıkınca,yine üşüyordum. Tabi bende kansızlık ve demir eksikliği de vardı o yüzden de olabilir,belki sizin daha kolay geçer.
Çıkışta zaten evladımı kucağıma aldığım an hayat benim için güllük gülistanlik oldu🥰 Biz hemen evimize gelemedik, sarılık oldu minigimiz. Sonra küvöze alındı derken 1 haftamız hastanede geçti. İyileşme sürecim de bol su içerek,kayısı suyu içerek daha hızlı hale geldi diyebilirim. Bol bol laktozsuz kefir içtim hastanede de evde de. Eve geldiğimizde annem sağ olsun tarhana çorbası,protein içerek yemekler yaptı,bol yesillik yemeye çalıştım..Sadece sütüm hemen gelmedi malesef,bu beni çok üzdü..şuan bile çok fazla yok diyebilirim,takviye edici damla aldım inşallah artar diye bekliyorum 🤷 Size sadece şunu diyebilirim,bebek uyuduğu an siz de uyuyup dinlenin. Bide ben sezaryenin ertesi günü hemen duş aldım,o da beni çabuk ayağa kaldırdı bence. Kesik yerime su geçirmez bant yapıştırıp pansuman etti doktorum. Her gün duş aldım eve gelince de devam ettim,uyumaya çalıştım elimden geldiğince. Şuan tabi az da olsa ağrılarım oluyor ama geçecek inşallah ☺️ sizin için de her şey inşallah güzel olur, evladınıza sağlıkla kavusursunuz🌸