Nazliicann3472 Merhaba arkadaşlar 38 haftalığım hiçbir belirtim yok. Şu aşamada ne yapmam gerekli bilgi verebilir misiniz? Misal fiziksel olarak yapmam gereken spor hareketleri var mı? Adaçayı vs şeyler görüyorum. Bana tavsiyelerde bulunabilir misiniz rica etsem..
balciirem Nazliicann3472 ben de 38 haftamdayım. Her gün 2 3 dilim ananas ve 2 3 tane hurma yiyorum. Kalça kemiklerinin hareketli olması doğumu kolaylaştırır diyorlar o yüzden plates topunda daire çizerek sıkılana kadar yapıyorum sonrasında da sumo squat yapıyorum deneyebilirsiniz. Henüz doğum yapmadığım için bilmiyoeım ne kadar etkisi olur ama araştırdığım kadarı ile yararı dokunan bir çok kişi olmuş 😊
Mucizem4242 Nazliicann3472 2 tane normal doğum yapmış birisi olarak kendi deneyimlerimi yazmak istedim belki fikir olur diyerek. İlk gebeliğimde tecrübesizliğime geldi ve hamileliğim boyunca tembellik yaptım ve doğumda çok sıkıntısı çektim. Ama ikinci doğumda her akşam sabah düzenli olarak pilates topunu kullandım hareketler için YouTube’ye bakabilirsiniz. Yerleri eğilerek sildim sürekli bacaklarıma alt bölgeme ağırlık veriyordum zaten bebek baş aşa pozisyonda olunca daha net hissediyorsun zamanla faydası olduğunu. Günlük hurmamı asla eksik etmedim. Sürekli evin içinde iş olmasa dai yürüyordum kendime iş bulurdum. İkinci gebeliğimde herhangi bir risk durumu olmadığı için son zamanlar sık ilişki durumu yaşadım doktor izniyle. Tabi bunları 36.37 hafta civarı başlamakta fayda oluyor ben doktoruma sorarak 36.haftada yapmaya başlamıştım. Ve en önemlisi asla aksatmadan yaptığım şey her akşam en az yarım saat 40 dakika boyunca ılık-sıcak olacak şekilde suyun içinde oturuyordum. Hatta ikinci hamileliğimde suyum gelmişti fakat gram sancı hissetmiyordum bende direk suya girmiştim oturmuştum sudan çıktıktan 10.15 dakika sonra sancılar tavan yapmıştı aklım şaşmıştı resmen🤣. Her bünye farklı bazen biz ne yaparsak yapalım bebekler canı istemedikçe gelmiyor ama bu yaptıklarımız doğum anımızda açılma süresini hızlandırıyor ve doğum saatlerinde fayda sağlıyor. Hiçbirşey yapmadığım doğumumda 14 saat sancı çektim açılmam çok zor olmuştu ama ikinci doğumumda sürekli birşeyler yaptığım için 5 saat sürmüştü doğumum. Şimdi 36 haftalık 3.kez hamileyim ve nasipse doktorumla konuşup yine başlayacağım uygulamalara. Bu dediklerimde en etkili yöntem kesinlikle sıcak suya oturmak bunu aksatmadan mutlaka dene canım
Tugbaakcy Nazliicann3472 ilişki yaşayın. Sık sık ve korunmasın. Bizde doğumdan 1 gün önce yumuşama ve 1 cm açıklık sağladı yatışım öyle yapıldı
adatuna Naparsanız yapın bebek gelmek istediği zaman gelecek. Çevremde 0 hareket ile 5 dakikada doğum yapan da çok, ananaından hurmasına pilates topuna kadar her şeyi yapıp sezeryan olan da çok. O sebeple çok fazla takılmayın :)