Pcoslubiranne
Denk geldiklerime yazıyorum ama belki goremedığim postlar vardir diye post açtim.
14 yaşında ergenliğe girdim ama hiç bir zaman duzenli adetlerim olmadı ilk başta önemseniyorsun tabi akil da ermiyor.Yaş gectikce baktim olmuyor doktora gittim Pcos dedi yumurtaların tembel.Hiç unutmam günlerce ağladım çocuğum olmayacak diye.Doktorum doğum kontrol hapı verdi evlenip çocuk isteyene kadar kullan dedi tam 10 yıl dogum kontrol hapi kullandim.Tabi kilo da var 104 kilo olmuşum 74 kiloya kadar indim hala ilaç kullanıyorum.Bir deneyeyim bakalim ilacsiz adet olabilecek miyim dedim.Meger adetlerim kilodan dolayı düzensizmis.Benimkine duzensiz denmez aylarca adet olmuyordum.Kilo verince duzene girdi tabi insaniz kilo aldigim zamanlar oldu 3 kilo da alsam hemen gecikmem oluyor.Evlendim 1 ay daha kullandim.Sonra biraktim ilaci ne zaman hamile kalirim belli olmaz diyorum olduydu olacakti derken zaten zaman gecer dedim.Bu arada kilo alip veriyorum tabi önce 3 gun gecikmem oldu gebelik yok sonra 9 gun gecikmem oldu doktora gittim tekrar pcos dedi.Ultrasonda bakti küçük kücuk kisyler var ama ameliyata gerek yok dedi .Hormon testi yapti evet onlar da pcos diyor.Ama çok fazla bir dengesizlik yok kendiliginden hamile kalabilirsin 2 3 ay daha dene olmazsa gel baslayalim tedaviye dedi 9 gün gecikmemde adet sokturucu verdi oyle adet oldum bir dahaki ay da gecikirse 5 gun kullanirsin yine adet sokturucuyu dedi.Ibrahim Saracoglunun sogan kuru vardi arada yapiyordum adet olmak icin ise yariyordu o ayda adetin 3.günü basladim 15 gun yaptim.Ama hamilelik aklimda bile yok kadinlarin 6 ayda bir yapmasi gerektigi kistleri temizledigini anlatiyordu ben de o sebepten icim temizlensib diye yaptim 15 gun.O ayda adet gunumde adet olmadim dedim Selda tamam artik diyete tekrar baslamanin vakti geldi adetlerin gecikmeye basladi sık sik.Gebelik testi de yapamadim.Dugun nişan işlerimiz vardi hepsi bitti 3 gun adetim geçmiş gelen giden yok.Esime gebelik testi al gelirken hamile değilsem adet söktürücu kullanacagim daha fazla gecikmeden dedim.Testi yapar yapmaz kipkirmizi ikinci çizgi nasil agliyorum ama esime gösterdim inanamiyoruz.Onu da nasil inandirdiysam hamile kalamayacagima.Hemen acile gittim sansima labaratuvarda sorun varmis 6 saatte cikti sonuc.Artik ciktim hastaneden ozel hastaneye gidiyorum orada daha erken çikar diye ama bir yandan da bakiyorim hastanenin sitesinden hic unutmam dolmuştayim son bir kez bakayim dedim betahcg 481 Zaten 7 saattir falan ağliyorum hem korku var ya hamile degilsem diye.Doktoruma gittim hemen gözun aydin hamilesin dedi.Sogan kuru yaptigimi soyledim iyi yapmissin dedi(Düşuk yaptirdigina dair söylentiler de yaziyordu) Velhasil şimdi 3 ayina girecek dunya tatlisi bir oğlum var.Düşük tehlikem olmadi kanamam olmadi.Sadece fazlasiyla agrilarim vardi.Dogum yaptim hala pcosluyum.Pcos hastalik degildir.düzelmez sonradan çıkmaz doğuştan vardir.tamamen geçmez.Sadece etkileri azalir ve artar.Siz zaten pcoslusunuzdur hamile kalmiş ve dogum yapmistirsiniz 2.düsünuyordursunuz ama olmuyordur ve pcos oldugunuzu ogrenmistirsiniz kilo almistirsiniz ortaya cikmistir.Hareketsiz yasaminiz vardir ortaya cikmistir.
Ayy çok yazdim insallah sonuna kadar okursunuz..Asla umudunuzu yitirmeyin once kontrollerinizi olun doktorunuzla konusun.Bu yolda iyi bir doktor bulmak da çok önemli.
Ve en önemlisi ilişkiye bebek düşüncesiyle girmeyin.Unutmayın stres en güzel korunma yontemidir.Ovulasyon testleri falan hikaye zaten pcoslularda lh seviyesi her zaman yuksek oldugu icin saglikli sonuc vermiyor testler bosuna strese girmenize sebep olur.
Rabbim kimsenin kucağıni boş birakmasın.Evlatlarımiza huzurlu sağlikli bir omur nasip etsin.