merhaba, bende sizin gibi hemen oluyor falan sanıyordum ama işlerin öyle olmadığını görünce baya şaşırmıştım. şansa ilk denediğimiz ay oldu ancak hamile kalmaya en ufak şeyler bile engel olabiliyor. dişteki apse bile..
benim tavsiyem;
•elenatal diye bir folik asit takviyesi var, 3 çeşidi var siz hamile kalmadan öncesini kullanmaya başlayabilirsiniz.
•bence 1-2 ay denedikten sonra doktora gitmek daha iyi ya. boşa strese, yorgunluğa gerek yok. insanı olumsuz etkiliyor o süreç.
• eğer gününüzü kaçırmak istemiyorsanız ”bir gebenin günlüğü” markalı ovulasyon testini kullanabilirsiniz. nasıl kullanıldığını hemen açıklıyorum;
adet bitiminden sonraki her gün aynı saatte (genelde 18:00-20:00 tavsiye ediliyor) testi yapmanız gerek. testi yapmadan evvelki 2 saat boyunca sıvı tüketimi yapmayın, yaparsanız testin güvenilirliği düşüyor.
zaten hamile kalma şansınızın yüksek olduğu gün testteki iki çizgininde aynı koyulukta olduğunu göreceksiniz. eğer ikinci çizgi, diğerinden daha az koyuysa bu yumurtlama gününüzde olmadığınız anlamına gelir. teste devam etmelisiniz.
çift çizgiyi gördüğünüz günler sizin yumurtlama günlerinizdir, bu günleri mutlaka değerlendirmelisiniz. genelde 1-2 gün oluyor zaten.
şimdi çift çizgi gördünüz ertesi gün tek çizgi olmaya başladı. artık test yapmayı bırakıp adet tarihinizi bekleyebilirsiniz. ama yumurtlama gününden sonraki bir kaç günüde gün aşırı olacak şekilde değerlendirmenizi tavsiye ederim.
hatta bütün ay boyunca gün aşırı yapıp, yumurtlama günleri her gün olacak şekilde yaparsınız şansınızı artırırsınız. yumurtlama günü dışında hamile kalmak imkansızdır ama spermler kadın vücudunda 72 saat (sanırım böyleydi) yaşayabildiği için önceki ve sonraki günleri mutlaka değerlendirmek gerekiyor.
ilk aylarda hamile kalma şansınız çok ama çok düşüktür. genelde 6. aydan sonra hamile kalma oranı %50lerin üzerine çıkıyor.
doktorun tedavi sürecini başlatması için 1 sene denemiş olmanız gerekiyor. ilk ay olmadı diye moral bozmak yok. normali 1 senedir zaten.
bunların dışında yok ilişkiden sonra belinin altına yastık koy bekle, yok hemen duşa girme falan bunlar hurafe. ama illada yapacağım diyorsan sen bilirsin tabi. başka sormak istediğin bir şey olursa yardımcı olurum. sevgiler