--Kubra-- 1 aylık bebeğim gaz sancısından çok ağladı, ne yapsak geçmedi. En son aklıma burada birinden okuduğum havluyu ütüyle ısıtıp karnına sardım,cidden işe yaradı rahatlayıp uyudu. Başka yöntemler bilen var mı? Varsa bileyim onlarıda belki deneriz
Dogan-ca29 --Kubra-- benim bebeğim bir haftalık ilk günden beri çörek otu kaynatıp suyunu içiyorum her beslemede gazını alıyoruz. Çok rahat çıkarıyor. Tavsiye ederim ya. Günde bir çay bardağı kadar icseniz yeter
CemrePektas --Kubra-- aktardan kimyon tohumu rezene ve anason alıp, 1 er yemek kaşığını 1 lt su ile demlersen. Bir de bunu tüm gün içersen gaz sorunu yaşamazsın inşallah. Bir de gaz damlalarının çoğu içerikleri sebebi ile önerilmiyor. Bir de ile yaramıyor yani. Yarayacak şeyler olsa içinde amenna. Ayaklarını iterek de gaz çıkarmaya çalışma, daha kalça USG yapılmadı. Olası bir kalça çıkığı olayında üzülürsün.
--Kubra-- Ervan onu yaptırırken çığlık atıyor asla istemiyor kasıyor kendini. Bebekten bebeğe değişiyor demekki
bihterziyagil_ --Kubra-- rica ederim canım benim benim oğlum da öyleydi havlu koydum biraz fayda etti sonra kimyon çayını denedim içtim onda biraz fayda etti sonra bi gece baya agladı hastaneye götürdüm gaz damlası verdiler 1-2 damla çay kaşığı ile veriyordum bebekken o ilaçtan sonra 1 defa bile gazı olmadı şehir hastanesine götürmüştüm allah o doktordan razı olsun valla hergece hergece ağlardı o damladan sonra uyanmadı gaz için bi sorun da yaşamadım şükür 🥰🤲🏻🤲🏻
ruya_gibi bihterziyagil_ hangi marka damla sürekli kullanıyor musunuz yoksa aşırı gazı olduğu zaman mı kullandınız?
Smyye0303 bihterziyagil_ damlanin ismini bulursan yaz bildiğim damlalardanmi acaba😃 Ama suda var size yarayan başka çocuğa yaramiyor ya sinir oluyom😅 bitkiselse senin verdiğin onları bilmem benim bildiğim.gaz damlaları nurse harveys sab simplex maflor vicol Zinco Mommy blis Gripe water Metsil Bay bay night Gazero
bihterziyagil_ ruya_gibi oğlum 2 yaşında unuttum nasıl olduğunu 😂😂 resimlerden falan bulmaya çalışıyorum ki 2. oğlum içim de gerek olursa ondan alayım diye ama bulamıyorum doktor o zaman emzirdikten sonra ver 1-2 damla demişti öyle veriyordum sonraya doğru baktım emzirince gazı olmuyor kullanmamıştım tamamen kesilmişti
ruya_gibi bihterziyagil_ sab simplex var metsil var başka da bildiğim yok heralde çok adı duyulmayan damla🙂
bihterziyagil_ ruya_gibi bilmiyorum valla canım küçük bi şişedeydi işte beyaz kapaklı onu hatırlıyorum ama adını bilmiyorum 🤷♀️
MerveKaya38 --Kubra-- benim oğlum da 6 ay çektik gazı her gün acillerde geziyorduk en sonunda yaşlı bi bayan dr kızım git anason kaynat bir kasık benege gerisini sen iç dedi eve geldik denidik o gün oğlum rahat uyudu aglamadı 1 hafta içtim içirdim de cay kaşıgı şeklinde şükür bitti geçti .
Smyye0303 --Kubra-- emzirdikten sonra bebeği omzuna doğru tutup sırtını sivazla bı beş dk uğraş kesinlikle cikicak geğirme yani ilk ağzından gazını cikartmalisinki bağırsaklara gidip sıkışıp gaz sancısı haline gelmesin çünkü bebekler anüsündeki kaslarını istediği gibi hareket ettiremiyorlar biz gibi değiller .. sonra da yatırıp karnını yavaş yavaş saat yönünde zeytinyağı olur masaj yap ovala bacaklarini karnına ittir çek rahatlatır öyle yapinca.. sana gelince tüm yemeklerine kimyon katmalisin gaz yapan yiyeceklere bak yeme hiç fazla yani hele süt urunlerini tüketme çok gaz yapar bulgur bakliyatlar lahana gazlı içecekler. Rezene kimyon tohumu al aktardan cezvede biraz biraz ikisinden at kaynat iç hem süt yapar hem bebeğe gecerki gazına iyi gelir. Bebeğine bioga diye bağırsak duzenleyici damla al ve bıtanede gaz damlası bioga günde bir kere Hergun aynı saatte vericeksin. Gaz damlası sabah akşam verebilirsin damla sayili oluyor … Gaz damlasi nurse harveys deneyebilirsin ama Hergun vericenki etkisini bir haftada belki anca görürsün canim aklıma başka bişi gelmedi ve eğer biberonla mama yapıyorsun kaşıkla karıştır mamayı calkalarsanda gaz yapar . Eğer emziriyorsanda ilk sutunu biraz aksın öyle emzir emzirme tekniğinde önemli havada yutmasin memeni kahverengi başını tam verirsennl. Aklıma bu yaşayıp yaptıklarım geldi ve inanki bu günler geciyo been en kötüsünü yaşadım 4 ay sürdü bizim erkek çocuklarda daha çok bazıları daha kısa sürebiliyor 😅🌷
bihterziyagil_ Smyye0303 resimlerde çıkan damla bu bu canım işte belki eczanedekiler bilir resim görünüyor mu bilmiyorum ama