mevomevo
mevomevo çok geçmiş olsun, aynı problemi biz de yaşadık maalesef. 2 li taramada bir sorun görünmedi. 3lü taramayı maalesef kaçırdık ve ardından girdiğim detaylı ultrasonda bebeğin kalbinde bir parlaklık göründüğünü delik olduğunu; bu neviden şeylerin genellikle engelli çocuklarda görüldüğü ama belki de 2 yaşına kadar kapanabilecek önemsiz birşey olabileceğini söylediler. Amniyosentez tavsiye ettiler. Biz de eşimle oturup durumu değerlendirdik, sizinle aynı sonuca vardık. Şuan 36. Haftadayız, gittiğimiz kontrollerde kalbindeki deliğin görünmediğini söylüyor doktorlar.
Anne olarak ilk zamanlarda amniyosentez yaptırmadığım için pişman da olmuştum açıkçası, eğer bir hastalığı varsa ve elimden gelen birşeyler varsa bunu doğmadan bilip çocuğuma daha çok faydalı olabilirim diye düşünmüştüm. Ya da hasta bir bebeği dünyaya getirmek acaba ona ömür boyu haksızlık etmek mi olur diye düşünmüştüm, insanlar yadırgıyor ama hasta bir çocuğa bakmak onunla ilgilenmek herkes için her zaman kolay birşey değil.
Tüm bunları düşündüm ve teslimiyete bıraktım kendimi. Söylediğim gibi şuan delik görünmüyor. Kalp oluşurken odacıkların oluşması için zaten bazı deliklerin olması gerekiyor. Önemli olan bunların yeri ve büyüklükleri. Beni de sizin gibi tedirgin eden, “genelde böyle delikler genetik hastalığı olan bebeklerde görülür” demeleriydi ama doktorum geçen haftaki kontrolümde de bu bebeğin yüzü de duruşu da güzel ben down sendromu vs olacağını zannetmiyorum dedi. İnşallah hiçbir sorunla hiçbirimiz karşılaşmayız, ama bu teslimiyet hali bile insanı sakinleştirmeye yetiyor, Allah korusun çocuğum sağlıklı olup doğduktan sonra bir kaza da geçirebilir, bazen en iyisi için uğraşıp endişelensekte elimizden gelmeyen şeyler olur. Tabiki tedbiren hekime görünün ama çocuğunuza zarar verebilecek işlemleri yaptırırken temkinli olmanızı tavsiye ederim.Tabiki bunlar benim tecrübelerim. Sevgiler