iremdemirr evet ilk doğumdu . Sizde sağlıkla sıhhatle kucağınıza alın bebeğinizi 🐣☺️
Yaptığım en önemli şey doğum yöntemleriyle ilgili hiçbir şey araştırmamak oldu. Sadece Doğal doğumla ilgili bir kitaba başlamıştım onu bitiremedim bebişim erken geldi 😂 akışta oldum ve gittiğim doktora güvenmeye çalıştım içimden ne derse kabul edeceğim dedim. Süreci planlamadım şöyle olur böyle olur gibi alternatifler üzerine zihnimi asla yormadım. Allah ne verirse dedim. Doğum başladığında normal doğum için sıkıntı görmedi doktorum suni sancılarla başlattılar. O süreçte de birkaç saat sürecek ve bitecek dedim. Sezaryen olsaydı da birkaç gün sürecek ve geçecek diyecektim ki gerçi normal doğumumda dikişli olduğundan benimde doğumdan sonra oturup kalkmam vs baya zorladı.
Sadece keşke nefes egzersizleri yapsaymışım dedim. Çünkü normal doğum olursa nefesinizin kuvvetli olması, güçlü ıkınmak, uzun süre nefedi tutabilmek gerçekten önemli ben bunu yapamadığım için doğum uzun sürdü.
Ama çıktığı an aynı saniye her şey geçip gider mi ? Gidermiş.. öyle bir duygu olamaz bütün acılar bir anda bitip gitti resmen gülmeye başlamıştım 😂en büyük tavsiyem sabırlı olum geçeceğine inanın ve güçlü nefesleriniz olsun he sezaryende olabilir hepsi bizim için onda da inşallah yanınızda yardım edeniniz olur ve hemencecik toparlarsınız hepsi geçiyor yavrucumuzu görünce 💕💕