Ceren1993 Kızlar doktorum bazı özel nedenlerden dolayı 32. Haftada ciğer geliştirici iğne yapacak sormaya unuttuğum bi kaç soru var Erken doğuma neden oluyor mu? Hastane de mi yatmam gerekiyor vurulduktan sonra Mesela herşey yolunda gitti 38 39 haftaya kadar bekleye biliyor muyum? İğnenin etkisi sadece 2 hafta diyorlar doğru mu?
Alposannesi14_ Ceren1993 bende 31. Haftamda olmuştum, erken doğum riskine karşı yapılıyor bu iğne. Hastenede yatmanıza gerek yok, bekleyebilirsiniz tabi olası Bi erken doğum olursa ciğerleri gelişsin diye yapılıyor zaten
Nrs_svnc Ceren1993 bende 26 hafta da vurundum oglumda hastanede yatmanıza gerek yok ya da erken dogum riski yaratmıyor şimdi ikinci hamileligim inşallah bundada vurunum çünkü viger geliştirici vurunan çocuklar astım bronşit veya viger enfeksiyonu olmuyor
Htchlg Ceren1993 ben de erken doğum riskim olduğu için 27 hafta başladım ve takı 1 hafta arayla 5 defa vurdum ve şuan 33+1 hafta olduk hastanede kalmana gerek yok riskin yoksa ve evet bebeğin ciğeri 2 hafta ileri oluyormus zararından çok faydası varmış dedi doktorum ve gününde doguranlarda var
xbebegimx Ceren1993 bi 27. Haftada bi de 28. Haftada vurundum güya erken dogum riskin var demislerdi, simdi 36. Haftadayim etkisine gelince bi doktor 1 ay suruyor etkisi dedi bi doktor etkisi gecmez dedi, hangisi dogru bilemiyorum
Ceren1993 Nrs_svnc bunlardan dolayı zaten doktorum yapacak canım ama iğnenin etkisi 2 hafta diyorlar doğru mu
Nrs_svnc Ceren1993 hayır 2 hafta degil her bir ignenin 2 günü var etkisi için şimdi yeni arkadaşım dogum yaptı 4 gün hastanede kaldı yüksek tansiyondan hemen ciger geliştirici vurundu 4 gün sonra dogum yaptı
Ceren1993 Htchlg hayır canım onu sormak istemedim iğne vurulduktan sonra 2 hafta etkisi varmış sonra ciğerleri normal hale geliyormuş doğum olmazsa doğru mu?
Htchlg Ceren1993 yani zamanında dogurursaniz bebek kendi başına nefes alıp verebiliyorsa gerek yok hastane de kalmasına ama solunumda sıkıntı olursa kalır
Ceren1993 Htchlg demek istediğimi anlamadınız galiba ☺️ kuzum bak şimdi ben bu iğneyi oldum ya tek sefer diyelim 32. Haftada ama doğumum 38. Haftada oldu yani 6 hafta sonra diyorlar ki eğer 34. Haftaya kadar yani iğne vurulduktan 2!” Hafta içersinde doğum olmazsa iğnenin hiçbi etkisi yok diyorlar
Htchlg Ceren1993 zaten o zaman bebeğin ciğerleri gelişmiş oluyor 38 dogurursaniz evet ciğer iğnesi 2 hafta etkisi var bende internette öyle okumuştum ne kadar bebek icerde kalsa o kadar iyi yani ciğerleri de gelişmiş, oluyor
GiGi1 Ceren1993 1 ay önce oldum ciğer geliştirici erken doğum riskim olduğundan dolayı şuan 36.haftamız doldu şükür riskiniz varsa mutlaka olun her ihtimale karşı 32.haftda bebeklerin ciğerleri gelişmediği için vuruyorlar hastanede yatmıyorsunuz sağlık ocağı yada özel bir yerde reçeteli iğneyi oluo çıkıyorsunuz 24 saat arayla
elifcinar27 Ceren1993 Ben vuruldum hiçbir sorun yok bende 33 haftalıkken açılmam ve sancım vardı o yüzden vuruldum 1 gece hastanede yattım açılma ve sancılardan dolayı. Vurulmanız gerekiyorsa vurumun bence