MeAy Kızlar selamm gebelik planlıyorum, doktorum denemeden 1 ay öncesinde folik asit basla dedi, en iyi ve en kaliteli olduğunu düşündüğünüz folik asit markası nedir bilgi verirseniz sevinirimm 🥰
tugbadurmaz34 MeAy ben gebelik öncesi hep aynı folik asiti kullandım folik asiti en yüksek olan folbiol marka hem ucuz hem çok var içinde ama sadece gebe kalana kadar kullanmak gerekiyor daha sonra başkasına geçmen lazım zaten doktor önerisiyle testine göre o da folbiol dene bence
Barabar Elenatal 1 veya folden qf ben folden kullandım elenatal bende kabızlık yapmıştı birde hap büyük gerçi folden de kapsül 🤷 ikisinide Dr önerdi
Basakug Ben de önerilere bakıp gitmiştim eczaneye ama eczacı ısrarla folidoce önerdi içeriğinde sadece folik asit ve b12 var. Diğerleri farklı vitaminler içeriyor kan testine göre doktor yazmalı dedi
MeAy Bendee folidoce kullandim ve malesef bebeğim gelişmediği 8 haftalik olmasi gerekirken 6+3 te kaldığından kürtaj oldumm, simdi tekrardan ayni ürünü mü kullanmaliyim bilemiyorum 🤷🏽♀️
Bahar1644 MeAy bunun sebebi folik asit olmayabilir çok şükür kullananlarda böyle birsey ilk defa sizden duydum folik asitten gelişemediğini
Bahar1644 MeAy herkesin bünyesi alması gereken vitaminler farklı olanılır bana iyi gelen sana iyi gelmeyebilir doktorunuza sorun geçmiş olsun
MeAy Bahar1644 yokk folik asitten olduğundan bahsetmedim ki sadece psikolojik olarak cok fazla etkilendim ki o yuzden insan onu bile değiştirip daha iyi olabilecek olani arıyorum sadece konu bu, folik asit gebeliklerin kurtarıcısıdır, cok teşekkür ederim 🥰
aysemor Banada doktorum folidays önerdi. Aynı sekilde arkadaşımın doktoruda önermiş ve kullanmış. İcinde diğer vitaminler iyotta var. Yani gelişimi icin ihtiyacımız olan bi cok şeyi tekte hallediyoruz Tavsiye ederim
Barabar Benimde öncesinde bir düşüğüm var folidoce kullanmıştım ama alakası olduğunu sanmıyorum. Daha sonrasında neden böyle oldu diye sebepler ararken kan pıhtılaşma testi yaptırmıştım. Testimde bir sorun yoktu ama yanlış hatirlamiyorsam mtfh (adını yanlış yazmış olabilirim) o heterozigottu. Dr pıhtı testine bakarak dedi ki boşuna folidoce içmişsin çünkü onun bağırsakta emilmesini sağlayan protein sende üretilmiyor. O yüzden folat form dedikleri yeni nesil folik asitleri oneriyorlarmis işte elenatal 1 gibi folden qf gibi bı kaç marka daha söylemisti de hatırlayamıyorum şu an
Aysetk Ocean mum kullanıyorum ben denemeye başladık diyince eczacım önerdi bir de bildiğim marka olduğu için bunu aldım