filialunae Yaskos99 Benim 34+1de 2510-2630du ikizler. Başka bir sorun yoksa plasenta iyi besliyorsa vs 2 hafta önde ileride olması normal sanırım. Protein, kalsiyum, muz ve çiğ kuruyemişe ağırlık verin. Benimkilerin kilosuna 1 hafta önde demişti.
filialunae rabiaozcans Yok benim ikizlerim de 26+2’de biri 1000 diğeri 1075’ti tam 1 hafta önde çıkmıştı ultrasona göre. Ki doktorumun ultrasonu 3 boyutlu 22 haftada benim doktorla aynı gün Perinatologla randevum da vardı tamıma tamına aynı çıkmıştı benim doktorun cihazla onun cihazın ölçümleri 😄
filialunae Hdeniz61 Benim ikiz aynı hafta aynı kilodaymışlar 26+2 biri 1000 biri 1070. Kilo olarak ise ben 28 kilo aldım 36. haftam bitti yarın 37ye gireceğim. Senin kilon çok normal 😄🤗 Karın içimde 10 kilodan fazla ağırlık vardır bebeklere bağlı etkenler ben de 10-15 arası almışım yani aslında. Hiç almayan annelerin bebekleri nasıl gelişiyor ben anlamadım. Kendisi kilo verip bebeğe kilo almaları lazım o da kendi kilo veriyorsa öğünü eksik yemesi lazım falan. E hamilelikle beraber düzenli beslenmeye geçiyoruz. Ara öğünlerim de benim hep ya yoğurt ya semizotlu salata vs idi ekmeği de çok yemedim. Nasıl kilo almadan hamilelik geçiriyorlar ben anlamadım. Meyve vs illa kilo aldırır. Bana da yediğim yoğurt bile yaradı herhalde anlamadım 🙄 Allahtan çok zayıf başlamışım 54 kiloydum
Hdeniz61 filialunae maşallah ikiz olmasına rağmen iyi kiloları 😍 gerçekten ben de anlayamıyorum nasıl başarabiliyorlar kilo almadan bu süreci . Bende normal besleniyorum ama istemsizce alıyorum kilo. Bebeğin yanı sıra rahim kaç katına çıkıyor. Kaç lt bebeğin suyu var , eşi var vs bir çok faktör var bence aldığımız kilolar çok normal. Bebişlermiz sağlıklı olsun veririz doğumdan sonra tek dert o olsun 😍
Cerenbelisx filialunae 23+2 700 gram almışım bebeğin kilosu gayet iyi ben ilk başlarda çok kustuğum için kilo almadım
Ozgeccc- filialunae bu denklemi inanın anlamadım ama görümcem -5 kilo ile doğuma girdi 9 ay boyunca mide bulantısı yaşadı sadece peynir ekmek ve krakerle geçti 9 ayı ve kızı 3700 kg doğdu 38.haftada Ben şuan 35.haftadayım 18 kg aldım o kadar güzel beslendim ki proteinler meyveler sütler yoğurtlar ama bebeğimin kilosu hep 2 hafta geride yani bu bebek kilosu tamamen genetik bir olay gibi geliyor bana yenilip içilen sadece destek takviye 🤷♀️ sağlıkla gelsin hepimizin bebişleri
Betbet3434 tgbas hmm bana da öyle dedi aslında :) erkek mi? 2300-2500 arası 34. Hafta için ideal olanı diye biliyorum önde olması da iyi değil annenin gebelik şekeri sebepli oluyor
Hukersanne busesen bende dün kontrole gittim 32 haftalık kızım 1800gram gayet iyi dedi haftasına göre
Esbu12 Hukersanne ben 32 haftalık gittiğimde 1740 gr dı doktorum 1 hafta geri dedi 🤦♀️her doktor başka bir şey söylüyor galiba
Saime-a Ben 26+3 de gittim 900 gr dı. Normal dedi ama şimdi 1000 leri görünce zayıf mı kalmış nedir 🥹
Heidihat Saime-a aynn bnde bu durumdayım şuanda yeni doktordan geldim kilosunu biraz iyi beklerken baya düşük geldi
filialunae Saime-a Yok normal benim 26+2 1000-1075 bir hafta önde bir kiloydu zaten hatta 1075 olan bir haftadan fazla
Heidihat Yesimm0011 26+5 haftaligiz bugün doktor kontrolünden geldik bebeğimin kilosu çok az gibi geldi doktorda şüpheli normal ama dedi ileriki zamanda daha iyi kilo alması lazım zayıf bebek olmaması için dedi 888gr haftasına göre az dimi lütfen ne kilo aldırır daha çok moralim bozuldu
Nurdixx Heidihat geçtiğimiz haftalarda aynı sorunu ve stresi bende yaşadım 28 haftadayım sırf kafama takıldığı için ayda bir muayeneme erken gittim öncelikle sakin ol ara öğünü ihmal etme kuruyemiş bana çok fayda etti ayrıca bi anda çok hızlı bi şekilde kilo alacak boşuna stres yaşamışım diyeceksin kendine iki hafta ver emin ol her şey daha iyi olacak 🌸
Arzu343434 Heidihat yani biraz az ama aşırı bi zayıflık diyemeyiz yine de normal gibi canım kapanmayacak bir eksik değil. Bol bol muz ye . Pastörize süt organik yumurta al. Çiğ Badem ve kabak çekirdeği.bunlar direk bebeğe güzel kilo aldırır.
Nuremses Yesimm0011 hastaneden dönüyorum 29haftalıgız kilosu 1560 30 haftalıkla uyumlu görünüyor dedi doktor. 29 haftalık anneler ne durumda acaba
Saime-a Heidihat bana çok normal şimdiden sonra kilo alacak merak etme dedi. Sadece artık biraz daha süt içmeye başla dedi 🤷🏻♀️
Nuremses rabiaozcans bende şimdi hastaneden dönüyorum 29+ 4 haftalıgız. 1560 dedi doktor ogrendıgınızde sızde yazarmısnz
rabiaozcans Nuremses benim bir sonraki muayenem 32 haftada olacak, isterseniz o zaman yazabilirim tabi ki🙏
Nuremses rabiaozcans doktorun bakıs aşısına göre değil. Ultrason kagıdında veriler yazar zaten. Cıhaz ona göre ayarlı doktorda o verılere göre söylemde bulunur. Bu durum doktordan doktora degısmıyor anlıycagınız.
filialunae Beybicik Yok bir genel gelişim bar dediğiniz gibi baş, gövde vs. Bir de kilo olarak ayrı bir hafta veriyor cihaz. Benim genel gelişimle kilo arasında 2 gün falan fark var kilo 1 hafta önceyse genel gelişim 1 hafta 2 gün falan. Ya da tam tersi olabiliyor.
Saime-a filialunae benim de ultrason a göre 1 hafta önde ama doğum senin haftana göre olur ultrasona göre değil dedi doktor. 25 Ekim de tekrar kontrol var bakalım kilosuna ne diyecek 👦🏻
Buseerdem1 26 haftalik 900 gr doktor böyle giderse 3.5 kilo doğar çok iyi dedi renkli ultrasonda tombik yanakları belli oluyor 😂
Saime-a Buseerdem1 sizin doktor da pozitif konuşmuş. Bu defa yüzünü göstermedi birde 900 gr olunca kilosu düşük diye üzüldüm
Momydream 33 hafta 2000 dedi bana haftasıyla uyumlu olduğunu söyledi ama yorumlara bakınca herkesin baya yüksek değerleri kafam karıştı
Mylove47 Momydream normal benim 34 de 2500du doktor iki hafta onde dedi sonra yavaş kilo aldı sebebini de anlamadm ama yine de takma kiloyu haftasına göre iyi