Geçen hafta gebelik şekeri nedeniyle doktorum riske atmamak adına 37+3 te sezeryan doğuma aldı. Ilkte spinal düşünüyorduk doktorum da bunu önermişti ama anestezi doktoru genele yoğunlaştı hep ve bu beni çok düşündürdü , açıkçası bende spinalden çekiniyordum. Ama yine de spinal dedik ve ertesi sabah hastaneye gittik. Yatış işlemleri ardından ameliyathaneye goturuldum. Orada yine anestezi doktoru benimle konustu nasıl yapalım vs. En son dedim ki, siz bilirsiniz sizin sözünüzü dinliyorum genel anestezi olsun o zaman dedim. Öyle karar verdik. Vajinismus hastası olduğum için sontayı anesteziden sonra takın diye rica ettim ve öyle yaptılar. Doktorum geldi selamlaştik. Sonra bayılmışım zaten. Uyandığımda hafif bir ağrı hissettim ama narkoz etkisiyle ağlama tuttu beni. Oradakiler beni sakinleştirdiler kısa sürede kendime geldim ve yukarı çıktım. Bebeğimin ağlama sesi geldi o an o kadar güzeldi ki, o hafif gidik kafa ile oğlumun sesini duydum… Yatağıma aldılar direk serum ağrı kesici vs hepsini bagladilar. Ailem arkadaşlarım herkes yanımdaydı. Bebegimi kucağıma aldım pamuk gibiydi resmen. Sezeryandan ve ameliyattan aşırı korkan biriydim ve inanın korkulacak bir şey yok kızlar. Kimsenin kötü hikayesini dinlemeyin. Benim tek olumsuz yani, eve geldikten sonra gaz sancısı çektim
Tuvalete çıkamadığım için yaşadım bunu ama duphalac surup yazdı doktorum ve bunu da o akşam hallettim. Gaz sancısı biraz zorladı beni inkar etmeyeceğim. Bunun dışında hiç bir zorluk yaşamadım ilk ayağa kalkış da hiç duyduğum gibi zor değildi hatta çok zor çok ağrılı diyenlere epey bir şaşırdım diyebilirim. Yavaş ve bilinçli bir şekilde ayağa kaldirildim yürüdüm ve hiç zorlanmadım. Sonta çıkarılırken çok aşırı korktum titredim bile. Ama çok komikti hiç hissetmedim zaten çok kısaymış ben onu uzun bir şey saniyordum bir karış bile yok boyu. Hatta doğumdan ziyade en çok korkup düşündüğüm şey sontaydı diyebilirim 😄 ama hissedilmedi bile. Sütüm doğumdan bir ay kadar önce geliyordu süt konusunda hiç sorun yaşamadık fakat bebeğim emmedi. Taburcu olduğumun eve geldiğimin gecesinde ancak emmeye başladı. Emmedi diye aşırı stres oldum hatta ağladım aç kaldı diye. Ama asla pes etmedim emzirmeye çalıştım ve başardım. Bebeğimde sarılık var buna çok üzüldüm ve yarın çocuk doktoruna götüreceğiz. Sarılık için de sürekli emziriyorum. Umarım bir an önce geçer. Özel gebze yüzyıl hastanesinde dogumumu yaptım ve çok memnun kaldım sadece gece hemşirelerinden kapalı bir bayan hemsire vardı aşırı mutsuz ve suratsizdı damar yolumu bulabilmek için defalarca elimin kolumun en anlamsız yerlerini deldi durdu canımı yaktı. Bunun dışında olumsuz bir şey yaşamadım. O gece bol bol yürüdüm pek dinlenemedim. Hastanede gaz cikaramadim ama yine de taburcu etti doktorum. Eve geldiğimde çıkardım ve tuvalete çıktım. Bol bol da komposto tükettim. Bu arada şeker değerlerim çok yüksek değildi en fazla 180 tokluk oluyordu ama yine de riske atmadık. Bu sekilde kızlar. Sezeryan doğumdan korkmayın 🤗 evet ameliyat sonuçta kolay değil tabi ki. Ama şuan bir hafta oldu ve her şey geçti gitti. Ameliyatim da tamamen düzelirse tadından yenmez 🙏