Merhaba güzel anneler, hamileliğim boyunca buradaki doğum hikayelerini okudum acaba bana da nasip olur mu bir gün buraya yazmak diyerek sonunda nasip oldu çok şükür 🥰 38 ve 39. Haftalarda çatı muayenesi oldum doktorum çatımın normal doğuma uygun olduğunu fakat bebeğin haşa kanala inmediği kasık tarafında olduğunu söyledi bir hafta daha bekleyelim 40. Haftada daha bekletmeyelim suni sancı ile doğumu başlatalım dedi. Doğumdan önceki gün muayenede hiçbir belirti yoktu doğuma dair ne açıklık ne nişan bebeğim de hala kanalda değildi. Sabah için yatış verdi. 4 ekimde sabah 10 da yatış yaptık. Sancı odasına aldılar damar yolu açıldı yavaş dozda suni sancı başlatıldı açılmam sıfırdı bir saate 1 cm oldu sancılarım artmaya başladı saat 14.30 gibi 3 cme çıktı yürüyüş yaptım biraz plates topuyla hareketler vs yaptım ebe tekrar geldi muayene için hala 3 cmdi tabi benim moral düştü sancılara rağmen hala açılma aynıydı ve nstye bağladılar bebeğin kalp atışlarını izlemek için sancıyı yatarak karşılamak en zoru bence ben açılma aynı olunca epidural istedim doktordan doktorum bebeğin pozisyonu için uygun değil ha epidural ha sezeryan dedi yapmadı bir iki saat daha bekleyelim açılma olmazsa sezeryana alırım dedi. Benim moralim iyice düştü tabi eşime dedim beni sezeryana alsınlar doktorum bekleyelim dedi bu arada ebe rahmi yumuşatmak için iki tane fitil verdi aşağıdan duşa girebilirsin açılmayı arttırır dedi ben dayanabildiğim kadar sıcak suya girdim belime kasıklarıma tutarak neredeyse bir saat duşta kaldım tabi sancı geldikçe hareket etmeye çalışıyorum ama o an yere oturuyorum nefesim kesiliyor gibi sonra sancı geçince hiçbişey yokmuş gibi bir rahatlama geliyor ebe tekrar geldi 6 cm olmuştu suyumu patlattı bir saat sonra 8 9 cm olmuş dedi son iki saatı zaten zor olandı ve benim ekstra zor oldu bebeğim yukardaydı baya beni doğumhaneye almadan sancı geldikçe ıkın dediler ki bebek aşağı insin bu arada ebe lağman yaptı idrarı boşalttı tuvalete bir kere gitmeme izin verdiler sonrasında izin vermediler baskı hissedince ebeleri çağırdım hemen başı görünüyor doğumhaneye alalım dediler 10 dk sancı geldikçe ıkındım sonra doktorum geldi bikaç ıkınmada bebeğim kucağımdaydı, bebek çıktıktan sonra bir rahatlama geldi anlatamam bebeği götürdüler plesenta için beklediler o da hemen çıktı zaten dikiş vs atıldı 3 dikişim var fazla değil on dakika daha beklettiler sonra çıktım bebeğime kavuştum baya bir uzun oldu ama benim normal doğumdan da biraz zor geçti sorularınız varsa cevaplarım. Herkese hayırlı kolay doğumlar diliyorum ben kavuştum darısı başınıza inşallah