9 aylık bir anneyim aranızda yeni hamileler de görüyorum o yüzden 9 ay önce verdiğim tavsiyeleri tekrar hatırlatmak istiyorum bazılarına iyi gelmişti umarım işinizi görür🫶🏻
tüm hamileliğim boyunca aktif yürüdüm öncesinde de saatlerce yürüyen bir yapım vardı ama özellikle son haftalarda akşamları 1,5-2 saat yaklaşık 10-15 bin adım şeklinde haftada 3-4 kere yürüdüm
yürüme sonrasında eve gelip kaynar suyun altında dayanabileceğim sıcaklıkta ama biraz sıcak olmalı sırtımdan belime kalçama doğru suyla masaj yapa yapa ovdum
sık sık özellikle 34-35. haftadan sonra ilişkiye girdim özellikle 30. haftadan sonra tamamen korunmasız ilişki öneririm riskli hamileliğiniz yoksa eğer
yürüyüş sonrası bacak ağrılarınız olabilir kasıklarınız gerilebilir beliniz ağrıyabilir bu cok normal hatta bir süre bebek toplanabilir sertleşebilir normal bir durum
bebeğiniz ters pozisyondaysa eğer yürüyüş doğum pozisyonu almasına da yardımcı olucaktır ki 30. haftada kızım dönmüştü doğuma kadar asla tekrar dönmesine müsade etmedim doğum anına kadar her şey olabilir son dakika dönen bebekler de olabiliyor ümidinizi kesmeyin
doğum hikayeme gelirsek eğer🌸
sabahında uzun bir temizlik yapıp akşama doğru arkadaşıma geçtim her şey çok normaldi 38+5 günü bu arada
37de 1 cmdi açıklığım bebeğime 4 kilo denilmişti 3.300 doğdu her neyse atlıyorum burayı
arkadaşımın yanından ayrıldıktan sonra eşimin yanına geçtim ama her zamankinden farklı olarak adım attıkça dizlerime bıçak saplanıyordu diz kapaklarıma iğne batıyordu sanki ama hala bebek haraketleri normaldi fazladan bi kasılma söz konusu değildi ben doğumu düşünmedim bile
eve gelip her zaman ki gibi kaynar suyun altına girdim kalçama belime ova ova masaj yaptım ve çıktım uyudum gece 3 de
ve taa taaa 3 saat sonra sabah 6 da 38+6 da büyük tuvaletimin hissiyle uyandım ishal olmuştum ve peşine su kusmaya başladım doğum olabileceğini düşündüğümden dakika tuttum
sancıyı özetlemek gerekirse sancı şu şekilde;
5 dakikada bir geliyordu geldiğinde gerçekten bir sancı çektiğinizi hissediyorsunuz bir bıçak saplanması gibi 5 dakikadan sonra hiç sancı çekmemiş gibi oluyorsunuz agrı sızı 0 yani dakika düştükçe sancınız çoğalıyor ki doğum sancısı çok net çok bariz bir şekilde ben geliyorum der size yalancı sancıdan kat ve kat ayırabilirsiniz
hastaneye vardığımda açıklığım 8,5 cmdi ve yaklaşık 1 saat içinde doğumum başladı 10 cm olduğumda bile suyum gelmemişti ne nişan geldi ne su yani doğumunuzun başlaması için karnım düşmedi suyum gelmedi nişanım yok gibi düşünmeyin sancılarınızı önemseyin
08:49 da kızım dünyaya geldi❤️
ben normal doğum yaptım sizin de doğumunuz kolaylaşsın diye anlatıyorum bunları benim doğum anım bir harikaydı tecrübesiz ilk gebeliğim ve son derece reglken bayılan biriyken ben normal doğurduysam herkes başarabilir sadece benim doğum yaptığım hastane benim ve kızım için büyük şanssızlıktı gerçekten doğumunuz kadar seçtiğiniz hastanenin de önemi büyük
su gibi doğumlarınız olsun bunca yıldır aldığım en güzel koku evlat kokusu allah bir bebeğin varlığını hakeden tüm güzel annelere nasip etsin bu his paha biçilemez 🫶🏻💓