Öncelikle Şükürler olsun ki sonunda doğum hikayesi yazmak bana da nasip oldu, binlerce şükür, binlerce hamd olsun. Benim hikayem biraz farklı, 2015 yılında hamileliğin h sini anlamadan bir gebelik süreci yasadık ve oğlumu kucağıma aldım. 2021 nisan ayında gebe kaldım, yaklasık 7-8 haftalıkken birden idrar kacırır gibi kanamam oldu, düşük tehtidi dendi, iğneler ilaclar tam risk kalktı artk ailecek bebeği görelim diye gittiğimz muayeneden 19+6 da kalbinin durdugunu öğrendk. Tabi cok büyğk bir yıkım oldu, derler ya ciğerim köz oldu. Ciğerimin içinde aylarca korla gezdim. Tabi zaman herseyin ilacı. İlk dediler, olavbilir kovit zamanıydı kovit gcirmş olabilrsn vs vs’ler. Hepsi bir varsayımdan ivaretti tıbbi olarak araştırma vs yaptırmadık. 2022 nisanda yine kendi isteğimle gebe kaldım, bu seferde yine sğrec aynı şlerliyordu, 7-8 haftalık oldgmda yine idrsr kacırır gibi kanama basladı, ama bu sefer hemen tromboli paneli yaptırdım ve tedbiren 10. Haftada daha sonuclar cıkmadan 0.4 oksapara basladım. Ancak bu seferde 17+4 te kalbinin durdugunu öğrendik. Artık benim için cidden büyük bir travmadan daha öte birseydi, bir daha cocuk sahibi olamayacağım sanıyordum. İkinci bebekte bebeği genetiğe yolladık, ancak yeterli üreme olmadıgından bebek genetik olarak incelenemedi. Tekrarlayan düşüklerin nedenlerini araştırırken zeynep kamil kadın dogum hastanesinde habituel abortus yani tekrarlayan düşükleri araştıran bir bölüm olduğunu gördüm, dünyalar tatlısı prof. dr pınar kumru hocaya girmiştim ben. Pınar hoca öykümü dinlediğinde asistanalrına not alın oldukca ilginc hastalardan biri dedi. Çünkü ilk doğumda bir tane ilac kullanmamıs bir adet ben vardım. Kalıtsal kan pıhtılasması olsa oğlun olmazdı dedi. Pınar hoca benden ve eşimden kromozom analizi istedi, bunhn dısındaen önemli hatırladıklarım tromboli paneli, Lupus, AFAS, homosistein, folat, rahim filmi ve vajinal enfeksiyon testleri istedi. Yapılan testlerde önemsiz iki genimde mfthr genlerimde heterezigot hafif düzeyde pıhtılasmaya yatkınlık cıktı. Ve vajinal enf cıktı!. Bu testi istemesi bence cok mühimdi. Tüm bu testlerden sonra gebe kalmadan koraspirin basladım ve gebe kaldığımda kalp atısını duyunca 0.42 oksapara basladım. Ancak yine 7-8 hafta gibiylen idrar kacırır gibi kananam oldu. Hemen baska doktora gititm. Doktor sonuclarıma baktıgında 0.42 dozun cok fazla oldugunu, 0.4 ün aslında yeterli oldgunu ancak önceki öyküleri göz onüne alarak 0.6 ile devam edebileceğimi söyledi. Koraspirini zaten kesmiştim, günde iki doz kan sulandırıcıya baslayınca, cünkü fazla kanamaktan korkuyordum. Bu gebeliğim diğerlerinden de riskli geciyordu, sürekli vajinal bölgede bıcak batmaları ağrılae hissediyordum. Sürekli yatarak grciridm sürecimi, doktorum vajinal enfeksiyonu bu şikayetlere sebep oldugunu ve o yüxden ara ara ilac tedavisi almam gerektiğini söyledi, ne derse onu yaptım. Kafama göre hareket etmedim, doktoruma gğvendim. Bunlar maddi olarak aldıgım tedbirlerdi. Bir de manevi olarak almam gereken tedbirler oldıguna inanıyordum, cünkü rüyalarımda korkutuluyordum, bir hocaya sğbyan muskası yaptırdım, elime aldgm andan iribaren ayırmadım vucudumdan banyo da dahil. Şimdi şükürler olsun mi 11 günlük olduk. Bu postu yazmamdaki amaç aynı kaderi paylastıgımız kaderdaşlarıma umut olmak. İnsallah isteyen herkesin kucağı dolsun.