35aysegul Kızlar iki gün önce sezeryan oldum sütüm yoktu meme ucum da yok ama göğüsler geniş. Bugün dolgun ağır ve ağrıyor. Bebeğime veriyorum alamıyor ucunu silikon uç taktım süt çıkmıyor ama meme dolu gibi ağır ve ağrıyor yardım edin lütfen ne yapmam lazım
Mothertea 35aysegul sıcak duşa girdiniz mi duşta göğsünüze masaj yapın elle sağım yapmayı deneyin yavaş yavaş , sonra pompanız varsa sağın memeniz yumuşasın mastit olmayın daha terbiye olmadığı için fazla süt üretiyor boşaltmanız gerek
vanilyali99 35aysegul aynisi başıma geldi canim makineyle hemen sağ sonra bebeğe ver silikon ucla tutar çeker o merak etme
Mothertea 35aysegul duşa girmekte geç kalmışsın gelir gelmez girseydin sütün inerdi daha güzel doktorların söylemesi lazımdı aslında
ISILTAN 35aysegul Merhaba geçmiş olsun . Elektrikli pompa öneririm daha pratik ve sizi yormuyor göğüsleride ağrıtmıyor . Göğüs ağrınız acınız için lansinohun göğüs kremi var mutlaka kullanın işe yarıyor . Geçmiş olsun .
35aysegul Mothertea daha girmedim sıcak suyla sildim elle sıktım bide hastanede de çok sıktı etti hemşireler bugün akşam yada yarın sabah giricem ilk kez duşa ağrı durumuma göre. Lansinoh manuel pompa almıştım birazdan yapıcam dediğinizi peki ne kadar süre sağmam lazım uzun yapmam yara yapar mı daha da kötü olmasından korkuyorum
Mothertea 35aysegul sütünü sağmazsan asıl sana zarar verir canım süt sıcak duşa girmeden inmiyor sezaryen olduysan bile bant vardır korkma ben eve gelir gelmez girdim ve süt indi manuel işe yaramıyor pek elektrikli daha iyi aslında bi 5-10 dakika sağmaya çalış açılsın yoksa mastit olursun ateş falan yapar allah korusun
vanilyali99 35aysegul canim benimkiler sıcak suya girince iyice şişti taş gbi oldular o gece asla yatamadım sabah doktora gttik orada hastane tipi makineyle sagdilar yarım Biberon doldu heralde bi yarım saat uğraştık.cok acılı oldu.evde de phlips avent makinem vardi ama hastanedeki kadar güçlü değil tabiki .keske bilseydim evde sağardim hersey cok ani gelişti bende yanımda tecrübeli biri olmayınca Süt olayını kavrayamadim😑
35aysegul Mothertea canım doktorum bugün için girebilirsin demişti ama sabahtan beri gelen gidenden bi türlü giremedim ki tamam ben sıcak suyu da yapayım zaten ağırlarım başladı bel kasık bide göğüs başlarsa ben mahvolcam . Ameliyat sırası ve sonrası bile zorlanmadım ben bu kadar
ISILTAN 35aysegul Süt sağma makinalar yara yapmıyor . Ve yıkanmamız için eczanelerde su geçirmez bantlar var sezaryen ameliyat olduğunuzu söylerseniz verirler . Hem takıp çıkarırkende acıtmıyor bantlar hastane taktıklarından daha yumuşak o bantlar bende öyle yıkanmıştım :)
35aysegul ISILTAN bugün yatarken halledeyim doktorum bugün için girebilirsin bantlarla demişti gelen gidenden ağrıdan fırsat olmadı maalesef çok teşekkür ederim
ISILTAN 35aysegul Geçmiş olsun :) Dikkat edin sadece su girmesin yara yerinize benim doktorum iki hafta su değdirme demişti bantlarla yıkandım . İki hafta sonra geçer yıkanma sıkıntınız :)
35aysegul vanilyali99 aynen öyle onlar daha kuvvetli ama acılıymış ya ağrısından duramadım. Sağdım bendekiyle damla damla geldi süt çok şükür kanallar yeni açılıyor herhalde ama uç olmayınca bebeğim silikon uçla çok yoruluyor mama da veriyorum mecbur çok ağlıyor derdini de tam anlamıyorum Şuan Allah yardımcımız olsun şu ilk ayı bi atlatsaydık ya
Zehross03 35aysegul ben elle sağdım gelmedi aynı öyle şişti kaç gün çektim en son elektrikli pompa aldım kurtuldum bi yandanda sıcak suya batırdığın bezle kompres uygulayabilirsin
35aysegul Zehross03 yarın ilk banyomu yapıcam sezeryan sonrası bende elle sağmaya çalıştım mahvettim kendi kendime. Manuel’e çok az da olsa geldi damla damla ama sanırım bende elektrikli alıcam yada bulucam birinden
Zehross03 35aysegul Ben letgodan aldım tertemizdi kaynatıp kullanınca bişey olmaz canım hiç elinle mahvetme o açıyor tıkanıklığı zaten bende hiçbişey bilmiyodum dolmuştaa dolmuş memelerim sütüm yok sanıyorum salak gibi bi açıldı foşur foşur maşallah seninde öyle demekki biraz sabır gerekiyo
35aysegul Zehross03 bugün daha komşumdan aldım canım varmış ondan yarın denicem elektriklide çok teşekkür ederim inşallah ya bakalım nasıl olcak
Umutku 35aysegul ilk zamanki sütler biraz yağlı olduğu için makine çekmeyebilir demişti emzirme hemşiremiz ilk 5dk elinle sağ sonra makine ile 15 dakika sağ demişti canım öyle yap istersen çok dolu olduğu için alamaz bebiş sağman hem bebişi hem seni rahatlatır
35aysegul Umutku evet canım daha yağlı oluyormuş sonrası rahat geliyormuş herhalde benim kanalların daha açılmaya ihtiyacı var. Elle denedim çok ama hem ağrı oldu hem bi işe yaramadı bende. Yarın elektriklide denicem sağmayı
sila_42yigit 35aysegul canım bende sezeryan oldum eczaneden süt sagma var onu al sağ sagmazsan süt ateşin çıkar benim kız ilk başta ememedi göğüslerim çok doldu ateslendim süt ateşi deniyor bebek edince ucu çıkar merak etme 3 4 güne sütun iner ama sütünü kesin sağ yoksa ateslenirsin daha kötü olur stres yapma