seymayldz Kızlar merhaba, benim bebeğimin kafası hep aşağıdaydı ancak kanala bir türlü giremiyordu. Sürekli yürüyüş ve hareketler yapsamda son kontrolde de durum aynıydı. Suyum azaldığı İçin doktorum 40+2 de suni sancı ile yatış verdi. Benim hamilelik boyunca asla olmayan sancılarım da doğumdan bir gün önce başladı. Yatış yapıldığında açıklığım 3 santimdi ama bebek hala kanala girmemişti. Doktor suyumu patlattı ve süreç başladı. Açılmam hızlı ilerlese de son 20 dakikaya kadar bebeğim kanala girmeye direndi. En son baş ebe gelip bana bir pozisyon aldırdı ve o pozisyonda 20 dakika sancı çektim. Sonrasında direk doğumhaneye alındım ve 10 dakika içinde doğum gerçekleşti. Anlayacağınız bebeğiniz doğum anına kadar kanala girmese de siz normal doğum istiyorsanız sonuna kadar deneyebilirsiniz. Şansınız hala var ☺️
EbrKzlky seymayldz gözünüz aydın 😍 39.haftamdayım benimkide dönüp girmedi bunu duymak bana morel oldu çünkü normal istiyorum 🙏 Tekrar gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün 😍
GozdeGunduzz seymayldz 39+2deyim her gün squat yapıyorum bebek kanala girmezse diye korkuyorum ne tür pozisyonlar yaptırdılar bende evde yaparım
Mavij Maşallah gözünüz aydın kaç kilo doğdu benimm sata göre 36+5 ama ultrasona göre 38+1 3200 dü pazartesi günü şimdi dahada almıştır kontrolüm perşembe dahada kilo alınca normal doğum zorlayacak korkuyorum sizin 40 haftada kaç kilo ile doğdu
seymayldz Mavij 3240 doğdu bebeğim. Doktor çatın dar dediği için bebeğe kilo aldırıcı şeyler yememiştim son haftalar.
seymayldz EbrKzlky sağ olun😍 ben de bebeğim kanala girmedi ve sancım yok diye çok üzülüyordum hatta sezeryan olurum gibi düşündüm. Doğum anı mucizevi bir şey her an her şey olabilir 🤩
seymayldz Ozge5541 ilk başta secde pozisyonu aldılar sonra bebeğin baş durumuna göre sağa ya da sola yatırdılar. Alttan muayene ile belirlendi pozisyonlar. Doğumdan hemen önce sağ tarafıma cenin pozisyonunda yatırdılar mesela.
Mavij seymayldz Maşallah hayırlı ömrü olsun inşallah meyvemi sebzemi yiyorum çok tatlı yemiyorum makarna pişav haftada 1 belki ama canım oğlum tombiş 40lara kalırsa yandıl
adatuna Suni sancı nasılsı? Benim 39+0 oldu bebek kanala inmedi hala. Cuma günü ya suni veririz ya da sezeryan deneriz dedi doktorum. Kafam çok karışık benim de :( Ne sancım ne suyum ne nişanım hiçbir şeyim gelmedi
seymayldz adatuna kendi sancıma göre daha zordu bence ama doğumdan sonra unutuluyor hemen. Dayanılmayacak gibi değil ☺️
seymayldz GozdeGunduzz ben doğumdan önce evde bir sürü egzersiz yaptım kızım girmedi son ana kadar. Doğum başladıktan sonra secde pozisyonu ve bebeğin durumuna göre sağ veya sola yatış yapıldı bende