cancik ya bunun o durumla pek alakası yok, normal doğumda binde bir böyle komplikasyonlar olabilir ama sezaryende de aynı şekilde bin de bir komplikasyonlar olabilir bir tek normal doğum da yaygın değil, hatta verilere göre sezaryen de ki komplikasyonlar normal dogumdan 4 kat fazla araştırmalarda böyle geçer yani anneleri bu tarz şeyler yazarak korkutmamak en iyisidir çoğu anne çok sağlıklı normal doğum yapar, sezaryende olduğu gibi
Sezaryen olma bak ağrılarin bitmez benim akrabam 10 senedir ağrı çekiyor, öbürü geçmeyen idrar yollayi enfeksyonu yasiyor, öbürübun organları yapıştı vs gibi olumsuzluklar yazsam bana büyük bir celal ve öfke ile karşı çıkan çok olur, ki hak veririm çünkü anlatılmamasi gereken ve çok nadir olan durumlardır.
Ama netice de normal doğum sezaryen den daha iyi ve sağlıklıdır
Yırtılma olayını bende yaşadım profilimde doğum hikayem yazılıdır çok zorluk yaşadım ama benim ve kuzeniniz gibi yaşayan çok nadirdir burda sezaryenden sonra aşırı zorluk yaşayan insanlar da okuduk
Vajina yırtılması büyük bir sorun değildir doğum sonra 6 aya kadar insan endiselenir ağrı çekebilir ama vajina ilişki yeri olmasına rağmen kendi kendini tamamen temizleyen, ve tamamen iyileşebilen bir yerdir, ve yırtık olsa da tek kat kastır, perine kası, sezaryen de 7 kat kesilip dikiliyorsunuz kucumsememek lazım. Ve iç organlar tek kat kas gibi hemen iyilesmez ve tamamen iyileşme ve saglamlaşma durumu yaşamaz, ama perine kası ve vajina öyle değil, isterseniz araştırma yapın bu konuda bilgi kesindir, perine iyileşir birleşir ve sağlamlaşır çünkü kastır.
Yani uzun oldu kusura bakmayın ama anneleri sezaryen hakkında korkutmaya tahammül edemedigimiz gibi, normal doğum hakkında da etmeyelim 🥰