Sevcanozdemir Merhabalar 🐣 ikidir idrar tahlilimle idrarımda kan rastlanıyor. Görünürde benim görebildiğim bişey değil ama idrar tahlilimde öyle çıkıyor. İlkinde enfeksiyon atlattım ona bağlamıştı doktorum. Dün verdiğim tahlilde biraz daha fazla miktarda kan rastlanmış nefrolojiye yönlendirdi böbreğine taş kum olabilir diye. 28+5 haftalık hamileyim bu arada. Böyle bir olay yaşayan oldu mu merak ettim 🙏
bdenerigokce Sevcanozdemir ben genelde lavaboda görüyorum, idrar testinden önce. Beni hep enfeksiyona bağladılar ama benim azdı
Elifdddd Sevcanozdemir ben hamile değildim cocukken cıkardı hep en son hamile kalmadan çnce gittim kan var dediler tahlişde böbreklere ultrason yapıldı baska filmlerde cekildi ama sılı tı cıkmadı cok sukur küçükken idrar yolları enfeksiyonu geçirmişim ağır ondan kaldı sanırsam
Sevcanozdemir bdenerigokce yakın zamanda enfeksiyon bende de vardı canım onunla da ilgili olabilie değil mi? İlla kum taş sanmıyorum olacağını. Sonuçta olsa ağrı yapar bence
bdenerigokce Sevcanozdemir ağrı mutlaka yapar, bence enfeksiyondan. Bende 2 kere oldu 2 sindede önce ben gördüm lavaboda sonra idrar testinde çıktı. 2 sinde de enfeksiyon dediler. Ama az kan vardı dediğim gibi sen yine de ne yapman gerekiyorsa yap inşallah taş değildir 🫶 geçmiş olsun 🌺
Sevcanozdemir bdenerigokce idrar tahlillerim normal çıktı canım salı günü ultrasyonla bakacal doktor inşallah yoktur 🙏 çok teşekkür ederim 😇
Sevcanozdemir bdenerigokce canım dün gittim doktora yine idrarda kan çıktı az da olsa. Doktor büyük ihtimalle kum varmış ama atlatmışsın yine de iki hafta sonra tekrar gelip idrar tahlili verin ağrınız olduğu zaman da direkt yanıma gelin dedi. Bence ben enfeksiyon değil de o zaman büyük ihtimalle kum dökmüşüm gittiğim doktor fark etmemiş. Çünkü öyle böyle bir ağrı yaşamadım o zaman ben ağrıdan adım atamıyordum 😟
ebkk Bende idrarda kan gördüm acile gittim. İdrarında çok az enfeksiyon çıktı, Urolojiye yönlendirdiler. Ultrasonda baktılar.Sağ böbreğimde şişme varmış. Gebelikte karşılaştığımız durum dediler. 3 hafta sonra tekrar ultrasonda baktılar iyileşme olmuş.
ebkk Sevcanozdemir evet normalmış. Sadece asitli yiyecek içeceklerden uzak dur dedi. Turşu, domates yeme dedi