dilekkaratas1 Yenidoğan bebeğe yani hemşireye verilen ilk kıyafetin ne renk olması gerekiyor. Yada böyle bir kalıp var mıdır sarı renk giyerse sarılık olmaz derler ya gerçekliği var mıdır öğrenmek istiyorum
Naniklininik dilekkaratas1 Daha neler öyle bir şey olabilir mi? Kime göre neye göre yani. O sizin bebeğiniz istediğiniz rengi giydirin takılmayın hiç öyle şeylere. Sarılık olayının renkle alakası adı yok Sağlıkla gelsin
Damla dilekkaratas1 sarılık olayına inanmıyorum ayrıca çoğu doktor da sarı giydirmeyi önermiyor göz sarıya alıştığı için bebeğin sarardigini geç fark edersiniz diyorlar
OziC dilekkaratas1 Alakası bile yok kulak asmayın istediğiniz renk giydirin. Ben sadece yenidoğan bebeğe beyaz giydirmek sünnet diye duydum ama kendimde düz beyaz birşey almadım yani
bdenerigokce Rksp bende beyaz düşünüyordum ama çoğu kişi kan falan oluyor çıkmıyor beyaz almayın yazmış
minikoannesi123 Ben beyaz vermiştim, masum duruyor bence ❤️gerçi kendileri de masum😊 sarı giysi olayına da kesinlikle inanmıyorum
Bircanm dilekkaratas1 sarı renk giyerse bebekte sarılık varsa anlaşılmıyormuş diye duymuştum bende herkes biseyler soyluyo ama zaten kontrol ediliyor bebek doğduktan sonra cihazla ölçülüyor istediğiniz gibi giydirin 😊 sağlıkla gelsin bebişiniz ❤️
Harvicell dilekkaratas1 beyaz her zaman en iyisidir. Sarı renk tehlikeli sarılık olursa belli olmuyor .
Dynbfofrt dilekkaratas1 doktorlar özellikle sarı giydirmeyin derler çünkü sarılık olursa göz yanılsaması olduğundan bakıldığında anlaşılmayablrmiş . Sarı örtü de örtmeyin demişti doktorum anlayamıyorum demişti
Minikperi dilekkaratas1 sarı giydirince sarılık oluyorsa kırmızı giydirsek kızamık olur mu? Kafamda deli sorular…
cokkasmabeabi bdenerigokce ben öncesinde beyaz vermiştim, bebek de sadece verniks tabakasıyla doğdu kan falan yoktu hiç. Zaten kan olursa siliyorlar. Göbek bağı kanama yapıyordu beyaz zibina da bulaştığı oldu ama çıktı lekesi
Rksp bdenerigokce ben ilk bebeğime de giydirdim bu bebeğime de giydireceğim inşaallah hiç öyle bir sıkıntı yaşamadım 🤔