Anneadayi46 ben radyoloji teknikeriyim o çekildiğiniz filmleri ben çekiyorum yıllarca bu işi yapıyorum hem radyasyon hem cihazlar hem meslek hakkında işin içinde olduğum için çok net herşeyi biliyorum postu görünce mesleğim gereği baktim istemsizce ve bu yorumu görünce yalan yanlış bilgi verilmesine dayanamadım sadece karını çekince olurmuş kısmı net bu işle ilgili hiç bişey bilmediğinizi gösteriyor içeri girdiğiniz andan itibaren radyasyonlu alana girmiş oluyorsunuz karnın da çekilse elinde parmağında ayağında kolunda çekilse sen radyasyon alıyorsun kapıda neden atom enerji kurumunun yazısı yazıyor hamileler ve emzirenler giremez diye ?? Emziren bile içeri alınmaz alınıyorsa acil durumlarda mecbur ilk sütü sağmasını bebeğe vermemesini isteriz sütle bebeğe radyasyon geçer çünkü mecbur olmayan durumlarda ise Kesinlikle içeri almayız bayılsanda parmağında kırılsa çok ciddi bir durum olmadığı sürece hamile kadına çekim yapılmaz yapılacaksa bile kurşun önlük giydirilir röntgen değilde bazı haftası gelmiş gebelere mr öneririz neden mr da radyasyon yoktur manyetik alan miklatısla çalişir cihaz oda ilk haftalarda önerilmez bebeği keseden yerinden oynatır bunların hepsi anne sağlık bakanlığının vermiş olduğu onay formuna imza atması karşılığında kendi rizasıyla olur biz hiç bir sorumluluk almayız çünkü radyasyon şakaya alınacak bir iş değildir . zorunlu durumlarda sadece işleyiş böyle olur ha şöyle hamile kadın korkmuş sormuş çok gayet doğal bir soru korkması çok normal sana söyle söyleyim içiniz rahatlasın diye anlatıyorum bunları yeni öğrenilen bir hamilelik ilk haftada olduğunuz için istemsiz bilinmeyen bir durumda girmişsiniz ben gelen hastalara kadınlara özellikle şüpheniz varmı diye sorarım varsa almam oldu da girdiniz çekildiniz ayak el gibi akc yine biraz daha fazla ama size verilen bu dozların orani yüksek bir doz değil hayati bir tehlike taşımaz sürekli devamli fazla doza maruz kalmak bebekte etkilere sebep olur Buda Allah korusun iki kafa üç ayak vb mutasyonlu bebek doğumu yada düşükle sonuçlanan bebek ölümleri olur dediğim gibi doz miktarı yüksek çekimler değil bilgisayarlı tomografi olsa riskiniz olur orda yüksek dozlarda çekim yapıyoruz oyuzden sizin içiniz ferah olsun hiç bir sorun yaşamazsınız ama odaya girdikten sonra alınan bir radyasyon var hatta çekim bittikten sonra bile sekonder dediğimiz ikinci radyasyon yere iner bir süre ortam da bile kalır demem o ki şüpheniz varsa gebelikten yana radyasyonlu alanlardan uzak durun hanimlar