Demetgd Sizce abartıyor muyum duygusalligimdan yoksa mesafeli olmalı mıyım?
Şunu düşünmen bile senin ne kadar iyi kalpli biri oldugunu gösteriyor. Ağlamak çok insani bir duygudur. Bizler taş değiliz tabiki aglayacagiz. İsyan etmediğimiz sürece aglayabiliriz. İnternetten bir alıntı aldım bunu söyleyen kişiye bunları okutun ve Rabbim o kişinin kalbine biraz merhamet versin inşallah 🤲🏻 başın sağolsun seni çok iyi anlıyorum cennette kavuşacağız Allah’ın izniyle meleklerimizle🤲🏻💜
Peygamber Efendimizin (a.s.m.) mübârek gözlerinden yaşlar boşandı. Hz. Abdurrahman bin Avf, “Yâ Resûlallah! Siz de mi ağlıyorsunuz? Böyle ağlamaktan halkı men etmemiş miydiniz?” deyince, Peygamber Efendimiz (a.s.m.) şöyle buyurdular:
“Ey ibni Avf? Ben size günah ve ahmaklığın ifadesi olan şu iki ağlayış ve bağırışı yasakladım: Nimete kavuşulduğu sıradaki eğlence, oyun bağırışından ve musîbet ve felâket sırasındaki bağırışla yüz göz tırmalamak, üst baş yırtmaktan. Benim bu ağlamam ise, şefkatin eseridir, acımadan ibârettir. Merhamet etmeyene, merhamet edilmez!”
Peygamber Efendimiz yukarıdaki dersinden sonra da göz yaşlarına hâkim olamadı. Gözleri yaşla dolunca şöyle buyurdu:
“Göz yaş döker, kalb teessür duyar. Biz, Yüce Rabbimizin râzı olacağı sözden başkasını söylemeyiz. Vallahi, ey İbrahim! Senin ayrılığın bizi fazlasıyla mahzun etti!”
Bir erkek evlâda doyamamanın hasretli gözyaşlarını akıtan Efendimiz, daha sonra karşısındaki dağa bakarak şöyle buyurdu:
“Ey dağ! Eğer, bendeki üzüntü sende olsaydı, muhakkak yıkılmış gitmiştin. Fakat biz, Allah’ın bize emrettiğini söyleriz: 'İnnâ lillahi ve İnnâ ileyhi râciûn”