NewMomm1 normal doğum için 24 saat bekleyip 24 saatin sonunda sezeryana alındım. 2 doğumdan da cok fazla korkuyordum , normal doğumda 2 saatte bir nts ve alttan muayene yapıldı daha önce çatı muayenesi olmamıştım acısını bilmiyordum ve aşırı zorlandım . Eğer çatı muayenesini yaptırdıysanız normal doğumda tam açılmayla gitmezseniz hastaneye ,ki tam açılmayla gidende çok azdır bu durumda hastanede sürekli alttan muayene edileceksiniz ve ne yalan söyleyim benim canım baya yandı. Sancımda gece başladı. Sancı vurunca çok kötü oluyordum ama geçince hiç sancı vurmamış gibi hiçbirşeyim kalmıyordu doğumda bunun gibiymiş bebek çıktığı an hiçbirşey kalmıyormuş tabi ben yaşayamadım o ayrı konu.. sezeryanda da asla iğneyi hissetmedim ben , en kolay kısmı o iğneydi. Ameliyat esnasında hiçbirşey hissetmiyorsunuz benim çok zor geçti panik atağım tuttu ama boşuna tutmuş korkulacak bişey yoktu ama çıkınca anladım. Bide Üzgünüm ama bunu da söylemek zorundayım sezeryana dair en zor şey karnına bastırılması bir daha onu yaşamamak için doğum yapamıcam sanırım. Ama o da birkaç saniye sürüyor bastırıp ellerini çektikten sonra hiçbir acı kalmıyor. Birde ilk yürüyüş zordu ama yürüdükten sonra hiç oturmadım bu arada çok nazlı biriyimdir ama hiçte yatmadım yürümeye başladıktan sonra sürekli cafeteryaya inip gelen ziyaretcilerle çay kahve içtim .taburcu olduktan sonra evde temizlik yemek herseyi kendim yaptım oysaki sezeryan sonrası öldüm sanmıştım . Yani sadece o gün zor olucak sonra toparlıcaksınız. İki doğumda da kolay yönlerde zor yönlerde var normal doğumda dikişsiz olmadıktan sonra sezeryandan çok farkı yok onunda dikişlerin bakımı var ağrıması var. 39 gün oldu doğum yapalı Kolay doğum yok diye düşünüyorum suan hala ama çocukları içimizde tutamayacagımıza göre mecburen bir şekilde çıkartıcaz Allah herkese hayırlı doğumlar nasip etsin