Beklenmedik dogum hikayemi paylasacagim sizlerle.uzun ve detayli anlatacagım.6 Eylül salı sabahtan başlayan hiç geçmeyen sancilarim vardı.Nasilsa yarin kontrol gunum diye dinlenerek gunu gecirdim.Ama aksam beni oyle ki sanki yarin hastaneye gidecegim ve eve donmicegim hissi kapladi.Evimi toparladim duşumu aldim rutin vucut temizligimi bakimlarimi yaptim sanki doguma hazirlaniyormuşcasina gece 3e kadar.Sabah 27Eylül Çarşamba günü Bursa Özel Medicabil hastanesinde kontrolüme gittim.Doktoruma muayne olmadan nstye baglandim ebeme dün çok rahatsizlandigimi bugünde iyi olmadığımı sürekli midemin bulandıgini söyledim.Nstde beklerken eşim yanımdaydı ve midem bulanıyor iyi değilim birsyler oluyor diyerek ebe ve hemsireyi cagirttim.Nstde 80e çıkan sancilarim vardı.Muayneye girdim hemen Canim doktorumu görür görmez duygusallaştım ve ağlamaya başladım ben hiç iyi değilim hocam diyerek.Beni sakinleştirerek ultrasona aldı.kontrolleri yapti Yatisini yapalım seni bu şekilde eve gönderemem 18 Ekim tarihimize kadar bekleyemeyiz ilk sezeryan dikislerin sancılar kasilmalardan dolayı rahim dikislerin gevsiyor dedi.Esimle çok endişelendik.hocam daha erken ilk doğumumda 33 haftalık olmuştu aynı şeyleri yasicaz tekrar diyerek daha çok duygusallaştım.Doktorumla gerekli konuşmaları yaptıktan sonra yatış işlemlerinin ardından endişeyle heyecanla korkuyla karışık odama yatırıldım.Ailemize haber verdik.🥺Ne tesadüfi 2020 de 1.oglumdaki aynı odam 1217 numaralı odama denk gelmiştim.Bu beni farklı şekilde hissettirdi.Dewaminda sizde anlicaksiniz kaderleride ayni oldu çünkü oğullarımın.Saat 3 gibi sezeryana alınacaktım birseyler atistirdigim için.Tahliller damar yolum vs açıldı kan alındı kontroller yapıldı ameliyat önlüğü giyinip zamanı gelince ameliyathaneye indirildim.Cok rahattım 2.sezeryanim olduğu için korku vs yoktu.Ama endişeliyim tabi haftamizi tamamlamadigimiz için.Ameliyat ekibi spinal anestezi için doğrulttu önümde hemsirem ellerimi tutup destek oluyordu ben anestezi hocama hocam omuzlarımızda söyle yapsam daha rahat olurum oturusumu duzeltebilirim tarzında gayet pozitif sohbet ederken hoca bana hayretler içinde nekadar rahatsın böyle harikasın böylesine sende rastliyorum kaçıncı doğumun dedi 2.dedim başıma gelcekleri biliyorum tecrubeliyiz artık hocam dedim😅hepbirlikte güluştuk ekiple.harika Betül böyle devam acimicak biliyorsun hiç söylememe gerek yok diyerek spinali vurdu sinek ısırığı şeklinde hiç hissetmedim yine.Yatirildim beni hazırlarlarken fotografcim geldiği sondayı şimdi takicaksiniz gibi sorular yonelterek ekiple hep iletişim halinde oldum o sırada da uyuştu belden altım zaten.Doktorum geldi pozitifligiyle başladı ve hersey 5 dk içinde gerçekleşti.oglumun aglama sesleriyle agalamaya basladim bebegimi bana gosterdiler ve yanimdan giyinmeye muayneye aldilar basimi cevirdim aglayarak seyrettim.Ama Busefer herseyin bilincinde olduğum için acıları aslında hissetmiyodum dokunuslari elektriklenme gibi Bi hisle ama basucumda anestezi hocama karşımdaki o boşluk oluşturan sonra midemin buĺandigini söyledim şimdi geçecek dedi ve oksijen gibi maskeyle bisey koklayarak beni sakinlestirdi hemen geçti midem ama kalbim çarpmaya başladı nedeni anlamadığım bisekilde ağlayarak hissediyorum dedim sürekli gözlerimin içine bakarak anestezi hocası canım hissetmiyosun bana bak sakinleş hersey yolunda yaşadığın hisseler normal acı yok aslında sen öyle sanıyorsun diye sürekli telkin etti ama ben kendimi nedense sakinlestiremedim doktorumda Betül iyisin hersey yolunda bebek iyi merak etme kapatmaya geçiyorum sakın ol bitanem diyerek konussada hocam iyi değilim hocam hissediyorum hocam ben iyi değilim diye sayıklaklamaya devam ettim.Son sesler olarak da doktorumun hastamin hatirlamasini istemiyorum kotu hatirlamasin boyle hatirlamasin uyutun dediği var kulaklarımda.Sonrasi yok uyutuldum o sirada ağzımdan koklatilarak narkozla.gozlerimi hafif araladigimda sedyeden ameliyathane kapısı açıldı ve eşimi gördüm sanki dünyalar benim oldu🥺eşim elimi tuttu iyisin merak etme diyerek ben ağladım.Odaya cikarildim.Bir sure sonra karna bastirma islemi icin hemsireler geldi cok acimiyor kani temizlemek icin gerekli seyleri yaptilar.Agrikesici serumlar vs gerekli ilaclar yapildi bu sure zarfinda ben oglumun yaninma gelmesini bekledim fakst erken dogumdan dolayi cigerlerinde su oldugu oksijen destegi verildigi bilgisi cocuk doktoru tarafindan yapildi.😔yine aynı hikaye yine yanım boş ilk dogumumda yasadigim aynı şeyler (33 haftalik dogmustu ilk oglumda 8 gun kalmisti kuvezde.)yan odalardan bebek sesleri geliyordu psikolojik olarak yine çökmüştüm. Esime surekli yine oglumuzu yanimiza vermediler dedim durdum tum gece uzulmustuk.Busefer hersey farkli olcak cekimler vs cok hayaller kurmustum.gece boyu cok fazlaca kustum narkozu atmak icin midem cok bulandi.8 9 gibi uyusukluk gecmeye basladi ilk yuruyusum ilk sezeryanima gore daha kolaydi agriliydi ama daha cesaretliydim.Ve surekli yurumeye calistim.28eylul 5 6 gibi doktorum visitte cikisimin yapilabilcegini soyledi.beklememin anlami yoktu bebegim yanima yine verilmicekti.tedavisi devam ediyordu 1 2 saat icinde gaz problemimde olmadi cikarttiktan sonra eve geldim cikis islemlerini yaptik.bebegimizi kuvezde ardimizda biraktik.iste benim hikayemde böyle günlerce pozitif sezeryan hikayeleri okudum ama Şuan 5.gun dualarınızı bekliyorum bebeğim hala kuvezde değerleri düştü solunum desteği de hafifletildi ama hala devam ediyor😞hergun sabah akşam eşim süt götürüyor hastaneye. henüz toparlanamadim ve camekan arkasından gosterdikleri için bebeğim gelene kadar daha güçlü toparlanmak için ben görüşlere gitmiyorum eşim gidiyor.yakindan gostermiyorlar.Pzrtesi sabahı çocuk doktoru tekrar kontrolleri sağlayacak ve eğer değerler normalde anneyle temas ve emzirme desteği verilip çıkışı yapilabilcekmis.Dua ediyorum sabahı bekliyorum dört gözle kucağımıza alıp koklayabilmek için.