AyselXudiyeva Kizlar merhaba, yine yeni bir konu hakkinda rahatsiz ediyorum sizleri. Korkuyorum, acaba herkese mi dikis atiyorlar 😖 Neden kesi oluyor yaaa bebegin buyuk oldugu icin mi
tazeanne123_ AyselXudiyeva yok canım herkeste olmuyo benim ilk doğumum da 3 dikiş vardı ikincisinde ne kesi ne de dikiş
Papatya_kokuyo5 AyselXudiyeva bebeğin büyüklüğüyle alakalı değil benim oğlum 2750 gram doğdu kesi iç dış dikiş toplam 17 dikişim vardı çok rahat bir doğumum da oldu aslında sadece sancım yoktu suni verildi oda fayda etmedi bebek kanalda kaldığı için ebe kesi atmak zorunda kaldı ama emin ol dikişten korkma
Nazalex AyselXudiyeva büyüklükle alakası yok. Kesi kontrollü olduğu için atılıyor. Anne ıkınırken acele ederse yırtık oluşuyor bunun önüne geçmek için kesi atılıyor yırtık da kötü çünkü. O yüzden ıkınırken acele etmemek biraz sabırlı olmak gerekiyor ama çok zor bişey tabi ki. Perine masajını deneyebilirsin kesisiz doğum için
nazazra24 AyselXudiyeva her bünye aynı değil canım kimisi çok çabuk iyileşirken kimisinin aylar sürüyor birde eti çabuk iyileşen insanlar var bazılarının da derisi çok hassas olduğu için onlar geç iyileşiyor kendine temiz bakar kuru bırakırsan çabucak atar dikişler kendini ben sezaryen oldum ilkini ikincisi de öyle olacak alttan dikiş yemediğim için acısını bilemem ama genelde çok fena bahsedip korkuttular beni ama bu insanın bünyesine ve bebeğe bağlı bazı rahim ve vajinalar çok esnek olduğu için dikiş gerekmiyor hemen doğuruyor kadınlar ama bazıları da çok dar olunca mecbur kesi atılıyor bu durum ya anne ya bebekten kaynaklı kimi bebek iri olmasına rağmen anne dikiş yemezken kimi bebek ufacık olduğu halde kanalda sıkıştığı için kesi atılıyor maalesef ki inşallah sen de dikişsiz acısız doğurursun canım ☺️🌸
Aslii35 tazeanne123_ bende bir şey sormak istiyorum kesi atarken veya dikerken uyuşturuyolar mı kimisi uyuşturmadan yapıyolar diyordaa bende korkuyorum açıkcası
AyselXudiyeva Papatya_kokuyo5 cok tesekkurler cevapladiginiz icin, neredeyse butun dogum hikayelerinin hepsinde dikisten kesiden bahsediliyor ve ben de asiri korkuyorum. Sonra onun goruntusu bile kotu oluyor yaa acisi da kotu tabii 😔
Sevim-01 Papatya_kokuyo5 yeni doğum ettim iç dış diktiler 25 ten fazla dikişim var ne zaman geçer ağrılarım oturup kalkamıyorum
AyselXudiyeva nazazra24 nazazra24 Cok sagolunnn valla icim biraz ferahladi 🥰 Amin insaAllah, Allah herkese kolay dogum nasip etsin ❤️
Papatya_kokuyo5 Sevim-01 doktorum 15 gün üzerine oturma dedi ama benim dikişler hep iltihap tutmuştu bide zor bir dönemden geçmiştim Elazığ depremine denk gelmişti kendime bakamdm bir ay sürdü benimki baticonlu suyla kendini sürekli yıka ve dikiş yerlerini kurut yumuşak bişeyle