Buradaki pozitif doğum hikayelerini okuyarak geçirdiğim bunca ayın sonunda bir pozitif doğum hikayesi de benden 💓
38+5′te 31 ekim sabahı 8 buçukta kontrole gittim. İlk kez alttan muayene oldum, nstde sancı çıktı ama doktor hiç açılmamın olmadığını rahim duvarının da yeterince incelmediğini söyledi. 5dk’da bir sancın olursa, kanaman olursa, suyun gelirse gel dedi. Ben eve geçtim ama sancılarım durmadı. Biraz uyuyayım dedim yattım ama sancıyla uyandım. Annem gelin beraber yemek yiyelim dedi, eşimle anneme geçtik. Bu sırada hala sancılarım devam ediyor ama adet ağrısı gibi dayanabiliyorum. Daha sabah doktora gittiğim için bugün gelmez diye düşünüyorum. 😅 Saat böyle böyle akşam 6 oldu kasılmalarımı sayayım dedim baktım 2-3 dk da bir geliyor. Dedim kalkın gidelim bi baksınlar. Giderken doktoruma haber verdim hastaneye gidiyorum diye. Biz vardık hemen nstye aldılar, ebe geldi demesin mi 6cm açıklığın var. İyi dayanmışsın bu açıklıkla burayı inleten var diye. Ikınma hissim hiç yok tabi. Ebe suyumu patlattı. Ablam geldi belime masaj yapıyor ama belimde de hiç ağrı yok sadece kasıklarıma ağrı giriyor. Doktorum da geldi yine açılmamın olduğunu söyledi. Bana kalk yürü dedi, kalktım ama yürüyemiyorum ki dakikada bir sancı geliyor artık. Bu sırada saat 8 olmuştu. Sonra ebe tekrar bi bakalım dedi ve tam açıklık olduğunu söyledi. Sadece kasılman olduğunda ıkın dedi. Yere oturur vaziyette sancım geldikçe ıkınmaya başladım. Birkaç dakika sonra beni doğumhaneye aldılar. Artık o tuvaletimi yapma hissi geliyordu. Birkaç kere denedim ama bebeğin başı çıkmayınca doktor kesi attı. Sonrasında 2-3 ıkınmayla 8.20 civarı bebeğimin çıkması bir oldu. Kucağıma yatırdılar. Kafamı kaldıracak gücüm yoktu. Derin bir oh çektim, tüm o sancılar bir anda yok oldu. Plasentayı çıkarıp dikiş attılar. Şuan bebeğimle evdeyim, dikişlerden dolayı oturmakta ve yürümekte biraz zorlanıyorum. Onun dışında çok iyiyim.
Size tavsiyem sancınız olduğunda nefes almayı unutmayın ben yanımdaki herkese bana hatırlatın diye diye derin nefesler aldım iyi geliyor.
Sancılarım sıklaştığında da doğumhaneye girmeden de hep dua ettim. Rabbim bekleyen herkesin doğumunu kolaylaştırsın.💓
Sorunuz varsa deneyimlediğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım🥰