Kubrademirli bence buradan kesinlikle birşey dinlemeyin.
Suni sancı sizin yaşayacağınız doğumu etkilemez o kadar post var kimi diyor suni ile 2 saatte çok kolay doğurdum kimi diyor suni beni mahvetti, kimi de sunisiz bsysiz mahvoldu, kimisi çok kolay müdahalesiz normal doğurdu, kimisi çok kolay sezaryen geçirdi, kimi travma gibi sezaryen anisi var, hiç birşey yaşayacağınız doğumun seyrini belirlemez
Aslında zaten normal doğum insanı son derece yoran bir olay ama bilinmediğinden suni ye suç buluyoruz elbette ilk başta vücudu zorlamadan dolayı ani yoğun ağrılar başlayabilir ama doğumunuzu gerçekleştiren iki damla sıvısı değil siz, kasılmalariniz ve hormonlarınız dogurtur. Suni düğmeye basar, doğumun ilerlemesi üstesinden gelmesi size kaldı sonra siz güçlü ve dirayetli durmaya çalışın
Bende de açıklık yoktu fitil ve suni sancı verdiler emin olun sadece uzun sürdüğu için yoruldum ama benim sorunum vajinadaydi suni ile hiç bir alakası yoktu, sancılara gelince normal çekilmesi gerekenden daha fazla sancı çekmediğimi düşünüyorum kesinlikle ben yürürken odalardan bagirma sesleri geliyordu ben bir kere bile sesimi yukseltmedim.
Ayrıca baktınız sancıyı çekmek istemiyorsunuz sezaryene koşmak yerine epidural isteyin son çare olarak bunu tavsiye ederim ben, müdahaleleri ne kadar aza indirsek kâr
Vajina kesilerinden korkmayın yirtilmaniz yararlanmanız o kadar doğalki normal zamanda olası yaralardan farkı yok, 7 kat kesilmekten çok daha iyi.
Çoğu kadının doğru dürüst kesigi de olmaz bunuda unutmamak gerek.
En hayırlısı en sağlıklısı olsun hakkınızda İnşaAllah sağlıkla kavuşun 🤲🏻🌸