Öncelikle eğer kan ilacı kullanıyorsanız bu yapar büyük abdestinize çıkamazsınız çıksanız da rengi simsiyah olur kendimden biliyorum. Ben geçen ay doktoruma sorduğumda kabızlıktan yana bana kesinlikle kuru incir kuru kayısı gün kurusu tarzında şeyler yememem gerektiğini söyledi bunların tuvalete çıkarmadığını söyledi daha çok şekerini düşürür halsiz olursun kesinlikle yeme dedi onun yerine öğünlerinin yanına veya ara öğünlerinde 1 kase yoğurt yiyebilirsin demişti salatalık havuç evde varsa yapabiliyorsan hoşaf iç bol bol demişti ve tabiki de su en önemlisi, ben tabi bunları yapmaya kalmadan karaciğer enzimlerimde düşüklük çıktığı için kan ilacını kestim ve normale döndüm artık her gün veya 2 günde bir çıkabiliyorum tuvalete.. eğer dediğim gibi kan ilacı kullanıyorsanız yüksek ihtimalle o yapıyor eğer kullanmıyorsanız da bu aralar sulu şeyler yemeğe özen gösterim öğünleriniz de çorbaya daha çok ağırlık verin ara öğün yapın ve sulu şeyler tüketin yeşil sebzeler özellikle bakın şimdi kışta geliyor bu tarz sebzelerden faydalanabiliriz brokoli kereviz bol bol tüketin ☺️