teachermom1 hanımefendi doktora hiçbir şey demedim tabiki böyle bir saygısızlık yapıp bir şey demem de zaten benim söylemeye çalıştığım şey şu sert davranın derken şunu kasdediyorum baktığınız zaman devlet de aynı özel de aynı devlet açıklama yapmıyor özeldeki gibi uzun uzun muayne etmiyor hatta belki bilgi bile vermiyor çocukla ilgili kalp atışı dinlemiyor kendi kendine bakıyor eğer bir sorun varsa söylüyor sonuç olarak bir sorun varsa söylüyor yoksa size bilgi vermese bile bir şeylerin normal olduğunu düşünüyorsunuz neden özele gidiyoruz ilgilenilsin diye detaylı bakılsın çocuk hakkında bilgi verilsin diye develte de gidebiliriz ordaki de doktor ordaki de ultrason ama özele gidiyorsak ordaki doktorun daha iyi olduğunu düşündüğümüz için değil daha iyi ilgilensinler diye gidiyoruz bakın ben başıma gelen olayı söylüyorum size devlete muayneye gittim 2 dk bile sürmedi doktor kendi kendine baktı ve asla bilgi vermedi üstelik biz kaza yaptık arabada sarsıldım , üzerine yolda yürürken düştüm. O endişe ile gittim asla bilgi vermedi doktor kendi kendine baktı dedim ki bebek nasıl durumu sağlığı nasıl dedim doktor bana dediki ben bilmem Allah bilir doğunca görürsün aynen bu şekilde davrandı bana ve asla bilgi vermedi ben odadan çocuğum nasıl bilmeyerek çıktım ağlaya ağlaya çıktım doktor bile olsa bana bu şekilde davranma hakkına sahip değil kimseye böyle davranma hakkına sahip değil ki bana öyle diyen bi doktora bile ben ağzımı açıp saygısızlık olmasın diye bir şey demedim . Kalp atışı bile bakmadı sadece iyi deseydi bana yeterdi ondan detaylı bi ultrason beklemedim . İşte demek istediğim şey şu ki neden özele gidiyoruz çocuğumuz hakkında detaylı bilgi almak için çünkü özelde herşeyine bakıp gösteriyor ve akılda soru işareti bırakmıyor. Baktığın zaman ikisi de doktor neden devlette ücretsiz muayne hakkımız varken biz bir dünya para verip özele gitmeyi tercih edelim ki yaptıkları iş aynı şey eğer bu kadar para veriyorsak çocuğumuz hakkında detaylı bilgi almak için veriyoruz devlette göremediğimiz ilgiyi görmek için özele gidiyoruz demek istiyorum özele gidince ne bekliyorsunuz haliyle devlette göremediğimiz ilgiyi görmek istiyoruz bilgi almak istiyoruz ama karşımızdaki aynı devletteki gibi bilgi vermiyorsa 2 3 dk sürüyorsa muayne insan ister istemez ne düşünür bilgi almak için özele geldim ama gördüğüm muammeleye bak bunu dersiniz çünkü dediğim gibi ücretsiz muayne hakkımız varken memnun kalmadığımız için özeli tercih ediyoruz insanlar kim bilir ne şartlar altında nelerden kısarak özelde muayne oluyor ben 2 aydır kendi doktoruma gidemiyorum maddi sıkıntıdan dolayı böyle olan kaç insan var kim bilir bunları düşünmek lazım demek istediğim özele o kadar veriyoruz her ay zam yapıyorlar doktor buna rağmen devletteki gibi ilgisiz ise tepkimizi göstermekte haklıyız kimse kusura bakmasın ben bunu anlatmaya çalıştım çünkü onlar bizi terslerken ya da ilgisiz muayne ederken sorun yok ama biz tepki gösterince mi sorun oluyor ben bunu anlatmaya çalışıyorum