momofmychildren Herkese merhaba eşimin sma testi şüpheli çıktı bende ise sorun yok testi böyle çıkıp gebeliği sağlıklı geçen ve bebişi sağlıklı olan var mı ?
tugcesakzci momofmychildren pozitif çıktığında takibe alınıp tarama testi yapılması gerekiyor sma taşıyıcılığı var mı yok mu diye taşıyıcılık varsa sma çıkma ihtimali yüksek yoksa daha düşük oranı. Taşıyıcılık varsa bile yine kesin bir şey söylenemez smayı tespit edemiyorlar diye biliyorum doğmadan
Kelebek-001 momofmychildren Merhaba, hamilelik öncesi bizde yaptırmıştık. Önce erkek eşten alınıyor kan örneği. Benim eşimde de çıktı oda şüpheli çıktı. Erkek eş şüpheli çıkarsa kadına yapılıyor yani bize. Bende kan örneği verdim tekrar tahlile gitti. Benim sonucum negatif geldi. Eşlerden birinin negatif çıkması yeterli oluyormuş. Ancak eşlerden ikiside pozitif yada şüpheli çıkması durumunda tekrar kan alinarak genetiğe gidiyormuş. İçinizi rahat tutun. Allah’ın izniyle birşey olmaz inşallah 🤲🏻 Bende çok tedirgin olmuştum ama araştırmalarım ve doktorun yönlendirmesi bu şekilde oldu.
momofmychildren MerveKaya38 gebelikte genetik testi yapılabiliyormus bazı doktorlar gerek yok dedi bazıları da test yaptır diyor
Kelebek-001 MerveKaya38 Hamilelikte sma testi yapılmıyor. Ancak hamilelik öncesinde yapılıyor. Ama arkadaşın dediği gibi genetik testler yaptırabilirsiniz.
tugcesakzci momofmychildren eşinize tarama testi uygulanması gerekiyor diye biliyorum yine doktorunuz yönlendirmedi mi bir yere
irm_k @"Kivircik24 bizim de sonucumuz bu şekilde çıkmıştı (eşim şüpheli, bende negatif), doktorumuz sıkıntı yok, genetik teste gerek yok dedi. Eşiniz de kesin taşıyıcı çıkmadığı için sadece ihtimali var diye değerlendiriyorlar
Munevverdemirell01 Erkek şüpheli ise kadından kan alıp bakıyorlar kadında taşıcısıyla bebekte %25 sma hastalığı olma ihtimali var bu arada şüpheli demek yüksek ihtimalle taşıyıcı anlamına geliyor kadın normal çıkarsa sorun yok anne karnında bebekte hastalık var mı yok mu diye sadece amniyo sentez yaparak anlaşıyor oda riski bir işlem