elifsen Hanımlar formda o kadar çok değişik adetler, hurafeler görüyorum ki bazıları çok mantıksız saçma gelmese de bazıları acaba mı diye düşündürüyor. Sizlerin inandığı, başına gelen ya da yöresine ait hurafesi var mı ? Gebelik için de olabilir.
guzelanne01_ elifsen hamileyken saç kestirmem mesala aşırı hurafe net biliyorum ama Yinede içime kuşku düşüyor🫣Başkada uyguladığım ve bildiğim hurafe yok Birde niyeyse siyah kedi geçince sacını çek derler uğursuzluk getirirmiş😂 Çekiyorum ben yinede🫣
Deletedmom_85 elifsen su ete ciğere dokunma meselesi. Gönlüm ne kadar inanmak istemese de ufak bi kırıntı tanesi yinede bana engel oluyor. Ne olur ne olmaz dokunmuyorum ya 🫠
busraayksll elifsen şu yukarı uzanma çocuk emziktrn düşüyor diyorlar ya ben o konuda kararsız kalıyorum ama bazen kimse yoksa evde mecbur ikinci rafa parmak üzerinde uzanıyorum
Tugbazdmr elifsen hamilelik ile ilgili pek hurafeye inanmadım 😂 ama bu boş beşik sallanmaz hurafesine inanılmaz taktım şu sıralar otomatik ana kucağımız var gündüzleri vakit geçirmek için bebeği aldığım an kapatın durdurun diye bağırıyorum evde 😂
Whitelavinia guzelanne01_ ben iki kez kestim hemde kötü enerjiyi saç uçlarımdan atıyorum diye olumlama yaptım hatta bu iğrenç hurafeye 😅😅
Mineeaa1 guzelanne01_ ahahaha al benden de o kadar yaa yapamıyorum işte şu saç kesme olayını halbuki bende biliyorum hurafe oldugunu😅 ama ciğer meselesine gelince annemde denendi onaylandı doğum lekem var belimde annem bilerek ciğer sürmüş oraya iyi ki de yapmış çok tatlisss 😍💖
Ess91 guzelanne01_ yeni hamileyken kestirdim ama suan 38haftamdaym kestirmiyorum cunku cok kilo aldim bu halde kısa saçı kendime hic yakistirmiyorum 😇
Damlabekdemir guzelanne01_ bende saç kestirmem ilk hamılelegımde kestırdım o zaman 5-6 hafta arasındaydım dusuk yapmıstım ondan sonra fa hamılelıklerımde kestırmedım
B5- Deletedmom_85 Gerçekten dokunma 15 günlük bebeğim bende inanmıyordum dokundum yaptım yedim iz var bebişimde asla inanmıyordum gülüyordum hatta 😅
Betusko Deletedmom_85 bu sanırım hurafe değil Toxoplazma ile alakalı bir durum doktorum çiğ etle haşır neşir olmamam konusunda beni uyardı bende dokunmuyorum. Bu konuyu doktorunuza danışabilirsiniz
2boymoms Deletedmom_85 ney anlamadım ben ilk çocuğumda da kurban eti kesmiştim bu hamilelik tede kurban eti kestim birşey olmadı oğlumda çok şükür bunda da olmaz inşallah
Ess91 busraayksll bugun annemle bunu konusuyoduk emzikten düsüyo ne demek dedim bende bilmiyorum annem oyle diyodu dedi😂 emzikten düsmek ne demek
yorgunanne_ busraayksll ben hep öyleyik malesef ama yapacak da başka biseyimiz olmadigi için mecburuz
Fatos2- elifsen saçımı da kestirdim hemde 2 kere nar da yedim et ciğer de doğradım çünkü bunların bebekle ilgili mantıklı bir açıklaması yok
Deletedmom_85 B5- ay işte yinede yapmiyorum benimde tanıdığım var annesi yüzüne ciğer degdirmis hamileyken. Kızın yüzünün yarısı leke 🥲
Nihal1907 B5- ya ben geçenlerde ciğer kavurması yedim şimdi aklıma geldi ama hıc aklıma gelmedi uyaranda olmadı lekemi olur çocukta 🥹
birogretmenhanim elifsen Gül koklayınca çocuğun herhangi bir yerinde gül renginde leke çıkar dediler o yüzden gül koklamıyorum. ☺️
User22 2boymoms bende kestim valla insan böyle hurafeleri duyunca canı sıkılıyo Bence ete dokunmamak için tek gerekçe toxsplazma
MrvAks elifsen bana yukarı uzanma, saç kestirme diyolar. Evde tek olunca mecburen biyerlere uzanmak zorunda kalıyosun. Saç kestirme muhabbetide saçma geliyor. Saçlarım uzadı kestirmek istiyorum. Ama aklıma kuşku düşürüyolar.
bebegimhayalim MrvAks bende öyleydim ama netten de çok araştırdım bence çok alakası yok 14 haftalığım dün kesti4dim cunki aşırı uzadı ve çok döküldü yani mecburdur avuç avuç dokuluyordu
Neslibt72 elifsen normalde hiçbir şeye takılmam ama nedense gebelikte saç kestirme olayına aşırı takıldım yaa ve çok rahatsız olduğum halde kestirmedim 😂 muhtemelen doğurur doğurmaz gidip kestiricem hemen