Selam hanımlar. Bugün 14 günlük olduk, biraz geç yazıyorum fakat preeklampsi geçirdiğim için doğum sonrası da sıkıntılarım olmuştu, yeni toparladım.
36+0da sabah uyanır uyanmaz aniden tansiyonum yükseldi. Yatmaya devam ettim, dinlenince geçer dedim, 3-5 saat oldu geçmedi. 15i görünce hemen Etlik Şehir Hastanesi acile gittim. Orda da 15-16 arası seyredince hemen yatış verildi. 32.haftamdan beri her yerimi ödem kaplamıştı, ben haftam ilerlediği için oldu zannetmiştim, ilk gebeliğim çünkü.
Hastanede yattığım 2.gün 36+2de duşa girdim, duşta aniden nişanım geldi. Hemşirelere söyledim. Nst bağladılar. Bu arada hastanede yatarsanız ve haftanız ileriyse günde 3-4 kere alttan açıklığa bakıyorlar 😬😵💫 açıklığım 0dı, ta ki nişanım gelene kadar. Nişan geldi, nstde düzenli sancılar başladı. Belden vuran adet sancısı gibi sanki. Farklı bi sancı. Hemen doktor açıklığa baktı, 2cm olmuş. Düzenli sancılar 5dkda1 100 olunca hemen doğumhaneye aldılar.
Etlik şehir hastanesi doğumhaneler çok güzel bu arada. Normal servis de çok güzeldi, tek üzen şey Perinatoloji takipli olduğum için refakatçı almıyorlar. Doğumhanede yan odalardan gelen çığlıkları duydukça benim sancılar kesildi. Sabaha normal servise çıkardılar. Tansiyonum hala çok yüksek, ama bebek iyi olduğu için almak istemediler. Bu arada tahlillerim sonuçlandı, geç preeklampsi’ye yakalanmışım. Doğuma yakın veya doğum sonrası çıkabiliyormuş bu meret. Yüksek tansiyon doğumu hızlandırıyormuş, bebek iyi diye yine beklemek istediler. Normal servise geçtim doğumhaneden. Normal serviste kafa rahat, çığlık duymuyorum, pat doğum sancılarım geri başladı. Haydaaaa geri doğumhaneye. Kızlar 3 gece böyle böyle doğumhanede yattım. Açıklığım da 3cm olmuş, her şey hazır, ama doğumhaneye çıkınca stresten sancım kesiliyordu şaka gibi 😅
Hastane devlet hastanesi, hep normal doğurmak istemiştim. Kendileri de zaten asla ciddi bi sebep olmadan sezaryen yapmıyorlar. Artık kendileri söyledi, belli ki senin bu sancılar kaçıp duracak, bebek strese giriyor artık, biz bebeği alalım dediler. Bebekte gerileme başlamıştı, Tansiyon zaten full yüksek, doğumhanedeki çığlıkları duymaktan dolayı sanırım ben de etkilendim, doktora tamam dedim, kabul ediyorum 😬 belden uyuşmayı kaldırabilecek halim kalmamıştı artık, genel uyuttular.
Tam 09:00da ameliyathaneye alındım 37+0da, sondayı bayılınca takar mısınız dedim, bebek için iyi olmaz, anestezi 20dakikada bebeğe gitmiyor bu yüzden 20dakikadan önce almamız lazım, zaman çok önemli dediler, ayıkken taktılar. Bu arada ağrı eşiği çok yüksek bir insanım, kolay kolay canım yanmaz. Bu yüzden hiç acı hissetmemiş olabilirim 🫣 neyse bayılmışım sonra, 15dakikada bebeği almışlar, bebekten sonra 15 dakikada beni dikmişler, 10dakikada da ayılmışım. Bu zamana kadar çok ameliyat oldum, en rahat ayıldığım ameliyatım oldu. Ben baygınken bebekle kavuşturmuşlar bizi. Ameliyatım devam ederken hep kucağımdaymış. Uyanınca bile kucağımdaydı, 2 kişi başımda bebeği tutuyordu. 25 dakika geç kavuştuk, daha doğrusu ben geç gördüm, ama şükür rabbim her şeye rağmen kavuşturmuştu 🐣 Ultrasonda 35 haftalık görünen bebeğim, 3.200gr doğmuştu 🧿
Sonrası çok daha kolaydı. Tek kişilik odaya aldılar. Odada ben kendim aradım eşimi, oda numaramı söyledim, geldiler hemen. Anestezi etkisi devam ediyordu uzun süre de devam etti. Bu arada hiç karnıma bastırmadılar ben ayıkken. Belki uyanmadan yapmışlardır. Sondayı da ayıkken çektiler. 1 saat sonra ayağa kaldırdılar, hala anestezi devam ediyordu, o da ağrısızdı. Tek çektiğim ağrı, gaz sancısı oldu kızlar. Gazımı çıkaramadım, gerçekten iyi süründürdü o sancı ☹️
Bu arada hastane Depend kilota karşıydı, enfeksiyon kaptırıyor dediler, cırtlı hasta bezi bağlıydım uyandığımda. İstediğim kadar da verdiler. Devlet hastanesi ama hiçbir şeye gerek kalmadı maşallah. Ben son haftada yaşadığım aksiliklere rağmen çok mutlu ayrıldım ordan. Sütüm gelmedi, 2 gün boyunca 0dı, mamaya kadar getirip verdiler. Ameliyathanede olsun doğumhanede olsun elimi tutup teselli verdiler. Alttan muayenelerde bile, özür dileyerek yapıyorlardı, asla bu kadar ilgi ve teselli beklemiyordum.
Preeklampsi ile ilgilenenler için; Doğumdan sonra da geçmedi kızlar, 6 hafta kadar devam edebiliyormuş tansiyon/ödem.. Bende şükür ödem tamamen gitti, tansiyon hala yüksek ama bayağı azaldı, inşallah tamamen geçer 🥲 Preeklampsili olan hanımlar, sizin ne zaman tamamen geçti ? 😵💫