ececan2006 123Hamis123 Ben oglumda herseye kimyon ekleyerek yedim, kimyon gazi aliyor , cok bariz gaz yapici seyler yemeyin bir sure ama herseye kimyon koyarsaniz hem gazi alir hemde sut yapar , ayrica bulgur vs de hem sut yapar ama cok gaz yapar
ozlemoby 1 hafta önce gebe eğitimine katıldığımda; Gaz yapan besinlerin karnabahar, brokoli, kabak, lahana, pırasa, kereviz, enginar, portakal, soğan, sarımsak, kuru baklagiller, acı baharatlar olduğu listesi verildi. İlk 2-3 hafta bunlar harici beslenilmeliymiş örnek veriyorum fasulye, ıspanak, bamya gibi..
ozlemoby Ayrıca süt artırıcı besinler olarak da; Somon, tahin, hurma, pancar, ceviz, dereotu, yulaf, nane, arpa, pirinç, bulgur, fındık, badem, yeşil yapraklı sebzeler, kayısı, sarı üzüm, kuru baklagiller..
ozlemoby @51_S evet yiyecek birşey kalmıyor gibi ama zaten ilk 2-3 hafta dikkat edilmeliymiş 😕 Hem kadın doğum doktoru hem diyetisyen hem çocuk doktorunun eğitiminden aldığım liste bu şekilde..
ececan2006 123Hamis123 evet ta kendi 😄 cayini yapip icen annelerde var ama ben her yedigime biraz ekleyerek hallettim