Enu1004 valla çok rahat bir doğum geçirdim. Hastaneye girmem ile doğumum arası 1 saat var ☺️ Sancılarımın çoğunu dışarda cektim nefes egzersizleri vs suyun şöyle güzel bir etkisi var suya girdiğimde sancılarımı daha az hissettim. Ancak şöyle birsey var normalde suya 5 cm sonrası alıyorlar geri kalan açılmayı su da karşılıyorsun. Ben hastaneye gittiğimde sancılarım 2-3 dk da bir di 5 cm ile gittim suyum patlamamıştı ebem patlattı suyu direk çocuğun kafası indi kanala tam açıklıkla girdim suya yani doğumun son evresi sudaydım. Suya girdim 15dk sonra bebeğimi kucağıma aldım ☺️ İnsallah istediğiniz gibi olur beni korkutmuşlardı suya doğumlar hep yarıda kalıyor kimse başaramıyor, ya sezaryene dönüyor ya da normale dönüyor diye çünkü epidural yok diye ben bunu önemsemedim gebeliğim de çok egzersiz yapmıştım özellikle nefes egzersizi.. fakat şu da var bana göre herkesin deneyimlemesi gerek, tamamen müdahalesiz bebeğini senin karşıladığın bir doğum. Her anına tanıklık ediyorsun. Her doğumun kendine özel bir duyusu var sonuçta sonunda bebeğimize kavuşmak var her doğum güzel ama ilk doğumum normaldi epidural almıştım ama o kadar zor bir doğumdu ki 24 saat sancı cektim, suni sancı aldım epidural 2 defa yapıldı defalarca iğneli agrı kesiciler aldım ve o kadar çok dikişim vardı şimdi bakıyorum o doğumum ile bu doğumum arasında keske bilgili olsaydım o zamanlar sancılarımı karsılayabilseydim, hareketlere sancım varken devam etseydim ve hemen hastaneye gitmeseydim belki daha kolay olabilirdi.