Benim bu platformda diplomamı yayınlayıp göstermem pek mümkün değil, yaptığım yorum da tamamen tıbbi bilgiye dayalı ve annemizin gereksiz stres yaşamaması adına yapılan bir yorum idi. Kaldı ki zaten arkadaşımıza kendi doktorunun onayı ile verilen bir ilacın kullanılabileceğini söyledim. Bakın gebelere hiç bir koşulda C-D veya hatta X grubu ilaç yazılamayacak olsa idi, gebe tanısı koyulan kimsenin reçetesine bu tür ilaçlar yazılarak sistemden onay alınamaz olmalıydı değil mi? Hekim değilsem ve bahsedildiği gibi kendimi öyle gösteriyorsam, herkese yanlış tavsiyelerde bulunarak bebek hayatını riske atan bir psikopat olmam gerekir.
tabi ki sizler de haklısınız, birbirimizi göremediğimiz bir ortamdayız, güvenilmemesi normal karşılanabilir ancak çok çok yanlış tavsiyeler (tıbbi bir karşılığı olmayan hatta zararı olabilecek tavsiyeler) teşekkür ile karşılanırken, gayet iyi niyetli, zaten doktorun verdiği bir yöntemi sadece tasdik etmemin sahtekarlıkla suçlanması çok üzücü. Tabi ki saygı duyup duymamak herkesin kendi takdiridir.
bugüne kadar hiç bir tartışma içinde yer almadım, mümkün olduğunca yorum bile yazmadım, elimden geldiğince gerektiğinde tıbbi konularda yardımcı olmaya çalıştım, bir keresinde dayanamayıp “yapmayın bakın yanlış tavsiyeler oluyor tıbbi konularda doktorunuza danışın” diye bir girişimim oldu, hata etmişim.
Mesleğim ne olursa olsun ben de sizler gibi gebeyim ve ben de üzülebiliyorum. Herkesin kendi hekimini bile reddetme hakkı varken benim tavsiyemi tabi ki kimse burada dinlemek zorunda değil ancak karşılığı olmayan bir yaftalamayı da hakettiğimi düşünmüyorum.
Ben yorumsuz kalmaya devam edeyim, hatta hiç yorum yapmayayım en sağlıklısı bu olacak sanırım herkes adına.
Herkese sağlıklı gebelikler, iyi geceler dilerim.