kızlar gece gece uyku tutmadı bi post açayım dedim... doğumda ve sonrasında bilinen yapulması gereken şeyler neler?
mesela bizde anne doğumdan hemen sonra emzirmeden minicik bi soğanı ekmekle yerse bebeğe annenin hiç bi yediği zararlı şey değmez..mesela göğsüne ilk soğan sıyu sürer emzirirsen göğüs başın yara olmaz...mesela bebeğe doğar doğmaz 1 çay kaşıgı soda verince asla ga problemi olmuyor gibi gibi.....
    Niyetim Geleneklerinize saygısızlık etmek değil ama bi düşünün soğan suyu yenidoğan bebeğin ağzında nasıl olur? Bazen yetişkin insanı bile yakar bebeğe uygun bulmuyorum ben.. ilk 6 ay daa mecbur değilsek anne sütü dışında hiç bi şeye gerek yok soda vs.. bence yaradanın bize bahşettiği doğal yoldan gitsek daha sağlıklı olur bu benim fikrim.
    haticehk 1 çay kaşıgı sodanın aylarca ne gibi bi etkisi olur hiç mantığım almıyo🤔
    haticehk tuza yatır ömür boyu terlemez hurma ver ömür boyu yemek seçmez doğar doğmaz yanaklarına bastır gamzesi olur kaşını parmağınla oval gezdir güzel kaşları olur bunları da ekle canım hurafelerle çocuk büyütmek bizim işimiz
    haticehk hic birini bilmiyor ve inanmiyorum yapmayida dusunmuyorum eskilerin uydurdugu seyler
    haticehk hepsi de gereksiz ve hurafe bence. Tamam meme ucuna soğan sürünce yarayı geçirdiğini duydum. Ama bebeği emzireceğin zaman ağzına o tadın gelmemesi gerekir. Minicik bebek soğan tadından hoşnut olupta o memeyi emer mi ? Ben olsam emmem 😂 boyle hurafelere gıç gerek yok bence. Bebek bu gazı da olacak o da olcak bu da olcak. Hiç sıkıntısız ne var ki 🤷🏼‍♀️