MerveTeyze Selam bebeğimin başı iki hatta üç hafta önde gidiyor ve 32. Haftadan beri doğum sancısı çekiyorum nts de düzenli 40-60-80 üzeri sancılarım var Acaba bu haftalarda bebişinin baş boyu haftasından büyük olup normal doğum yapan var mı ?
Baharoloji MerveTeyze benim de 4 hafta önde gidiyordu ilki 37+5 te normal ile oldu kafası 41 ile uyumluydu kendi geldi 2. İki hafta önce oldu başı 42. Hafta olunca doktorum bekletemem dedi 37+1 de sezaryen ile aldı bizimkiler başına göre geldi doktorum 41. Haftayı geçerse başa çok baskı olur riske atamam diyordu 1 hafta normal için süre verdi hareketler yaptım ama gelmedi :) zaten öyle büyük başlı da doğmuyorlar endişe etmeyin milimetrik ölçümler zaten ikiside küvöze girmedi
Dynbfofrt MerveTeyze bana da doktorum kafası büyük dedi😀 seni zorlar bu normal için dedi . Ben zaten normal düşünmüyordum ama zorlasa ne zorlayacak zaten bebeklerin kafası büyük oluyor nerdeyse herkese söylüyorlar en azla milim fark eder o da anne baba genetik olarak kafası büyükse biraz bebeğinki de büyük oluyor haliyle
MerveTeyze Haftadan beri her kontrolümde var ilkinde yatış yapıldı (60-80 üzeri sancı ) ciğer geliştirici vuruldu ve kasılmaların baskılanması için ilaç tedavisi başladı sancılar çok güçlü ve düzenliydi ancak açılmam yoktu ( bu arada beni çok rahatsız eden çok hissettiğim sancım olmadı daha çok kasılma denilir) sonraki kontrollerimde ilacı içip yarım saat sonra girmeme rağmen bile yine yüksek sayılabilecek 60-40 düzenli kasılmalar çıktı en son bu gün 35+1 de gittim yine 60-40 kasılmaların şiddeti 40 sonrası doğum sancılarının başladığı kabul ediliyor yine yatış yapmak istediler yine kabul etmedim evde olmak suyumun gelmesini beklemek daha mantıklı şu anda genellikle yatıyorum bebeğimin gelişimini tamamlamasını bekliyorum ama yaptığımız konuşmalar başının büyüklüğü nedeni ile artık normal doğum yapma ihtimalim bayağı sıkıntıya girmiş durumda 2 haftadan sonra artık kesin sezaryeni konuşuyor olacağız eğer bu büyüme durmazsa Bu gün sordum bunu durdurmanın yok mu yoku diye ama malesef yokmuş :( bende 40 yaşındayım ve Allah nasip ederse 2 sene içinde 2. Bebeği planlamak istiyordum bu neden normal doğum diye tutturmuştum ama tabi ki bebeği riske atmayı asla istemem Şimdi bu postu açtım ki bu durumda olup erken doğum yapan varsa ve her şey yolunda gittiyse örneğin kuvöze girmediyse genellikle bebekliler yatmayı kesip merdiven çıkma evi temizleme hurma ahududu çayı perine masajı yürüyüş neyse doğumu hızlandıracak onlara yönlenmeye başlayacağım bu iki haftada normal doğurdum doğurdum doğuramadım sezaryen doğuma merhaba diyeceğim
MerveTeyze Baharoloji çok sağol içime su serptin bende 36. Haftadan itibaren artık gelmesi için çabalayacağım
SevgiUlucay Baharoloji bende 30 haftaligim iki hafta büyük dedi doktor başı için bide suyum da fazla çıktı. Bişey sormak istiyorum peki doğduğunda bebek basının gözle görülür böyle AA evet vücuduna göre büyük diyormusunuz ? Bana herkes bunu söylüyor. Başı büyük olursa büyük şapka al vs vs diyolar ama öyle gözle anlaşılabilecek bir büyüklük mu yani
MerveTeyze SevgiUlucay çoğunun bana söylediği öyle aman aman bir büyüklük olmuyor şeklindeydi ama benim 34. Haftada çağı 9.5 cm dendi normali 10 cm ise 1 cm kadar üzerinde olabilir sanırım
Baharoloji SevgiUlucay gözle görülür bir şey yok ancak yenidoğan bedeni alınca şapkalar iz yapıyor evet 3 aylık falan alıyorum şapkalar oğlum 4 yaşında onada 6 yaş falan alıyorum sonra da büyük devam ediyor ama gözle görülür öyle koca kafalı diyeceğim bir şey olmuyor suyunuz fazla ise şekerli tüketmeyin meyve kavun karpuz özellikle arttırıyor