gzdeylcn Merhaba hanımlar, biz 36+2 olduk kontrolümüz vardı bebek doğum kanalına girmiş normal doğum istiyorum aşırı da korkuyorum bir yandan sizin bebişler doğum kanalına girdikten ne kadar sonra doğum gerçekleşti doktor her an olabilir dedi.
Esraguvennn gzdeylcn ya o kadar değişken bişey ki. Benim ilk gebelikte de çok erken kanala indi bunda da ilk gebelik 38+6 da oldu nişanım geldi önce ertesi gece de oğlum doğdu. Ama doğum korkusu olarak sana şunu diyebilirim ki inan bana düşündüğün gibi asla değil. Ağrılar ufaktan başlayıp tempoyu arttırıyor o yüzden her yeni yükselerek gelen ağrıyı karşılayabiliyosun hani öyle TVlerde ki gibi birden aaaaaa diye bağırıp o moda girmiyosun. Örneğin benim ilk doğumda karnımın altında bı karıncalanma ile başladı ufak tefek ağrı girdi sonra karnımda kesildi ve doğum boyunca sadece belimden vurdu. Birde bana ebeler de söyledi kendim de denedim onayladım erkenden dogurayim oyalanmadan diyorsan asla yerine yatma. Ben 2 kere yattım 2 sinde de nst bağladılar ve açılmam çok güzel ilerledi. Doğumda ki her ağrıyı bebeğine yaklaşan bir adım olarak görürsen gözün o kadar korkmuyor bir de nefes kontrolü çok önemli ağrı başladığı zaman derin derin nefes alıp konsantre bir sekilde sakın kalmak aşırı ise yarıyor. Birde artık tam açılma oldu doğum başladı ıkınma noktasına geldin ya orda doktor ikin dediği zaman sakın bağırma onu da bir ebem söyledi gücün hep dışarı gidiyor çünkü. Çeneni göğsüne daya ve sanki kabız olmuş gibi sessizce iktir. Hani normal doğumun en acı hali nedir diye sorulsa çoğu insan suni ağrı der benim doğum suni ile başladı suni ile doğurdum bunları ben soyluyorsam o kadar öldüm bittim bişi değildir ki öyle olsa 2. Bebeğime gün sayıyor olmazdım. Allah bir avazda kavusmayi nasip etsin.
Feri123 gzdeylcn canım benim hiç korkma hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah ilk dogumumda normal konstrole diye gittim 36+5 teydik 5 santim açılmam varmış direkt doğuma girdim normal sancım yoktu suni sancı verdiler 3 saat çektim ama 10 dakika da oldu bitti bebeğime elime verdiler doğurduğumu hissetmedim bile o kadar panik atak ve çarpıntısı olan ben nasıl doğurduğumu anlamadım bile Allah herkese kolay doğum nasip etsin doğuma girerken bol bol İnşirah suresi okudum sadece.
Ssstelli gzdeylcn doğum kanalına girdiğini siz anlayabiliyor musunuz ne gibi değişiklikler oluyor kimisi döndüğünü kanala girdiğini anlayabiliyormuş
Curi Esraguvennn O kadar çok doğum hikayesi okudum ki en açıklayıcı ve yatıştırıcı olarak sizin yazınızı okudum 🤍 Doğuma gün saydığım bu günlerde çok iyi geldi 🙏🏼
gzdeylcn Esraguvennn amin çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız geceleri çok ağrım oluyor gündüzleri bir şey yok atlatsam artık bir şey istemiyorum 😂
bsrsvm Benimde 38+2 doğumum yakın bazı belirtiler var gibi. Çok şükür korkum yok rahatım. Ama yazınız bana da çok iyi geldi. Doğumu zor geçse de bunu sırf başkaları olumsuz etkilenmesin diye olumlu konusan herkese saygı duyuyorum. Korku yaymak en kolayı önemli olan sizler gibi olumlama yapmak. Çok teşekkürler. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Mervikk59 Xcbaby sürekli hareket et yürü yada egzersiz yap vs demek istemis galiba sadece 2 defa yattım oda nst için dediğine göre umarım yanlış anlamamışımdır yanlış yönlendirmek istemem
balimiscat 35+3 teyiz bazen çok korkuyorum yapamam diye sonra kendimi cesaretlendiriyorum bebek başağı dönmüş ama çatı muayenesi olmadım daha ondan da korkmaya başladım herkes canının çok yandığını söylüyor zor oldu mu sizde de
Xcbaby Mervikk59 hareket edemiyorum ki eger oyle demek istediyse sürekli vajinaya bi baski bel de göbek yüzünden bi ağrı iki adim atsam yolda kaliyorum
Rumeysakeskin Regl ağrısı gibi mi ağrı. Soruyorum bazen yok daha farklı daha ağrılı diye korkutuyorlar açıkçası bende çok korkuyorum 37.4 haftalık