alyamm_33 32 yaşımdayım biliyorsun bu bir sendrom doğuştan gelen bir şey.Üç kez deneyip ki kez klomenle hamile kaldım ikisi de düşük oldu bu pcosla alakalı mı bilmiyorum. Sonra biraz ara verelim dedik o ara rahim filmi de çekildi bunun etkisi miydi neydi bilmiyorum arkasından 2 ay 2 buçuk ay geçti ve kendiliğinden doğal yolla hamile kaldım. Hep biraz kilom vardı ama hiç aşırılara çıkmadım.Düzenli şeker takibi yaptırdım. Son 4 yılda çok zor durumda kalmadıkça normal ekmek tüketmedim. Ev mayalı ekmek tükettim ki bu 8 ayda bir olan adetlerimi bazen 2 bazen 4 aya indirdi. Yani ben buna bağlıyorum çünkü başka bişey yapmadım farklı olarak. Henüz 15 yaşındayken verilen adet düzenleyicileri kullanmadım. Zaten sorun olan yumurtalarımı ilaca alıştıramazdım çünkü kaç yaşında evleneceğimi bilmiyordum. Maalesef ileride şeker hastası olma ihtimalimin yüksek olduğunu söyleyince korkup verdiği şeker ilacına başladım. Bitirdiğim iki kutu glifor yani etken maddesi metformin olan ilaç yıllarca kronik ishalle yaşamama mâl oldu. Ben bu hatayı yaptım sen yapma. İstanbul’da çok çok iyi bilinen bir doktora gittiğim için başka doktora gitme ihtiyacı duymadım o yıllarda. Pcos’un en belirgin olarak yaşadığım sorunu kıllanma oldu yüz bölgemde karnımda boynumda kıllanma sorununu da lazer ile çözdüm. Hamilelikte tabi yaptırdığım tüm lazer boşa gitti ama canım sağ olsun yine yaptırır düzene sokarım inşallah. Kısacası arkadaşım elinden geldiğince doğal beslen, hacamata güven, yürümeye çalış, şekerine düzenli baktır, çocuk istediğinde bel kuşağı kullan ki ben bunu da yaptım tüm kış bel kuşağı ile uyudum. Çünkü pcoslu kadının yumurtalıkları zaten soğumuştur ısınma yumurtlamayı tetikler. Birden fazla doktora gitmeyi ihmal etme. Geçmiş olsun dicem ama geçmiyor bu hastalık değil sendrom ve bununla da gayet sağlıklı yaşayabiliriz.