Minikdunyam Merveyl ben görümceme gittim çay bile koymadılar önüme 😂ama benim haricimdekilere kayınvalidesi yapmıştır bişeyler bide ben hiç düşünmedim bunları ve en fazla çay konur ve hazır şeyler zaten annem fln olursa yemek pişer bizde hiç kendimi o vaziyette yoramam
Birmelekbirbebekannesi Merveyl ne kadar ince düşünüyorsunuz maşallah valla. Ben riskli olduğum için çay bile demlemiyorum şuan zaten ama lohusa insandan bişey beklenmez bizimm burada. Aksine gelen çorbayla tatlıya şerbetle gelir. Samimiyse gelir yemek yapar bi süpürge açar. Uzak olanlar da zaten mevlüdü yada biraz toparlanmaya bekler 2 3 ay sonra gelir. Bence yıpratmayın kendinizi
Minikdunyam Birmelekbirbebekannesi bende ilk defa burda duydum kekini meyve suyunu alır gidersin 10 dk görür gelirsin sanki altın gününe gider gibi millet döktürüyor 😂
Merveyl Birmelekbirbebekannesi ay bide onu bize sorun millete kış günü gezmeler tozmalar cıktı. 😂 Her insan bir olmuyor işte.
Hafizeipek Minikdunyam yooo onu da vermicem 😂😂 lohusa ziyareti kısa sürer bişey yedirmek zorunda değilim 😂
Kubraygt Merveyl ben kavurma yapmıştım bayramda kurban etimizden onları vakumlu poşetlere koymuştuk parça parça onu çıkarırım diye düşündüm pilav olur illaki tatlı birde su böreği yaptı annem dondurucuya koyduk ☺️ Yani her gelene değilde aç olan olur falan diye evde yemeğimiz olsun dedik bide evladımızın niyetine yedirelim diye düşündüm ben ☺️ Onun dışında lohusa şerbeti lokum ve çikolata da var tabiki
Birmelekbirbebekannesi Minikdunyam aynen valla mevlütte falan olsa neyse. Hem iyi bile hissetsem lohusayı kaldırmazlar benim bildiğim 😊 nazar değer ☺️ ama yapanada maşallah deyim ne deyim 🤭
Hafizeipek Minikdunyam evet ben de ilk defa burda duydum bizde kuru pasta meyve suyu süt falan alınıp gidilir hatta hoşaf bile olabilir yani lohusaya iyi gelecek ve süt yapımını arttıran şeyler alınıp ziyarete gidilir.cok yakın biriyse ev işlerine bile yardım edilir lohusa yapamaz diye. Yani böyle dolaba sarmalar börekler atiyosaniz ben de hepinize ziyarete gelim kızlar 😂😂😂😂😂
Minikdunyam Birmelekbirbebekannesi aynen kaldırmazlar bizde de nazar değer diye bende kalmam zaten mümkünse 40 gün logusalığı yaşamak isterim ekmek elden su gölden olursa bide 😂 ama dayanamam sanırım
Minikdunyam Hafizeipek dimi ya cidden ama buzluda atma fikri güzel kendim için yapacağım 😂 gelende çay içsin yeter
Birmelekbirbebekannesi Minikdunyam yabancı varken kalkma canım ayıplanacak durumda değiliz ki valla ben ilk bebeğimde doğumdan çıktım hastanedeyim daha kv diyoki ben doğum yaptım bebeğin yüzüne bakmadan soğan ayıklamaya gittim dedim yatsaydın bana bakan var ki yatıyorum 😂 çok da tın valla. Zaten annemde kalcam 40gün 🤣 şuan da annemdeyim hep yatıyorum erken doğum riski yüzünden
Bskrt 071015 hayır sardıktan sonra suyun altına tutuyorm süzgeçte bekletiyorm Sonra donduruyorm tepsiye dizip, donduktan sonra poşetliyorum direkt poşete koyarsam yapışıyor. Sonra da çıkarıp hemen yumurta sürüp fırına atıyrom, çok güzel oluyor
GizemCengiz Ben yapıp atıcam açma börek kurabiye falan ama kafam rahat olsun buzluk dolu olsun nolur nolmaz diye. O gün modumda değilsem kimseyi görmez gözüm valla meyve suyu içip gitsinler herkese bi şeyler ikram etcek halim yok.
Minikdunyam Birmelekbirbebekannesi 😂 niye soğanlar kaçıyormuymuş acelesi neymiş tamam ayaklanmak güzelde milletim gözü göz değil
Birmelekbirbebekannesi Minikdunyam ayynen öyle canım kafana göre hareket et ama millet varken ağrın yoksada var de 😂
yavrularim2019 Merveyl Allah izin bide sağlık verirse anneme kıvrım böreği yaptircam sigara böreği koycam kurabiye bide pohca yapip koycam sarmayida komşularimla sarcaz buzluğa bunları koycam ikiz gebeyim akraba çok gelen giden eksik olmaz bende😅